13 maj 2012

Aberdeen ~ part one

Här kommer ett litet inlägg från en stressig Böna som drar till sommarstugan i Dalarna så fort jag vaknar i morgon, självklart ska Esmeralda med men Fredrik kommer inte förrän på onsdag kväll. Emmis håller som vanligt ställningarna hemma i Gammelbo. =)

Utlovade bilder från Skottland kommer här i del I, det kommer mer bilder men jag delar lite på dem.

Kort fakta: Aberdeen är Skottlands 3:e största stad och ligger vid kusten, det bor nästan 200.000 pers där om man räknar in tätortena. Vi bodde på ett hotell som låg mitt i stan och behövde inte gå så långt för att komma mitt in i smeten. Bilden nedanför är från huvudgatan som går mitt i centrum och innehåller de flesta stora butiker och gallerior.


Aberdeen kallas för Silver city, Grey city eller Graniet city vilket för besökande ter sig fullt naturligt då 99% av alla hus är byggda av granitsten. Sen har vi det där med kyrkor, det finns så många att man inte kan räkna dem ens. En av kyrkorna som vi var i hade de gjort om till Pub o Restaurang och där åt vi första dagen, helmysigt måste jag säga. (Bild kommer senare, de befinner sig just nu i Fredriks Iphone.) Nedan 2 bilder från en kyrkogård vi klev in på för att vila en stund, det blev lite mycket traskande där ett tag. ;-)



Självklart hittade vi såklart en butik för kiltförsäljning, vad annars!? Ur den kom 2 unga herrar i kilt, tyvärr han jag inte få dem med på bild då de hastade iväg snabbt som två illrar.


Jag blir osynlig här framöver för när vi kommer tillbaka från Tyngsjö så ska vi flyga med Fredrik till Köpenhamn några dagar, bäst att passa på när det är så härligt ute. Men jag lovar fler bilder från Aberdeen och jag kan verkligen rekommendera staden om man funderar på Skottland, jag tyckte det var lagom stort helt enkelt.

Vi var ju där i 3 dagar och hade vi haft mer tid på oss så hade vi besökt något whiskeydestilleri och Högländerna, men nu fanns helt enkelt inte tiden. Dagarna gick jättefort och jag törs knappt säga att vid 9-10 på kvällarna låg vi i sängen, helt slut efter dagens strapatser. Märks att man inte är någon tonåring längre. ;-)

Nu passar jag på att önska alla som orkat med att läsa hit, en kanonhärlig Kristi Flygare!


2 maj 2012

Property Ladder

Jepp, så heter mitt nya favoritprogram och min nya idol är således Sarah Beeny. Hon är programledare för ovanstående program som går på 8:an och en beundransvärd person i mina ögon. Så okonstlad och jordnära, ibland nästan helt utan smink. Tänker på kontrasten till amerikansk tv där du knappast får en roll om du inte är size zero, opererad x antal gånger samt supersminkad.

Nåväl, nu är det inte henne jag gillar mest utan programmet som sådant. Hur kul är det inte att se folk renovera och tjäna pengar på det. Hade jag bott i England så hade jag garanterat velat jobba med fastighetsrenovering, till skillnad från Sverige så finns det ju pengar att tjäna där. Man fascineras verkligen av hur enkelt allt verkar vara där och hur billigt det är jämfört med Sverige inom vissa områden, tex kök & badrum.

Måste erkänna att det förekommer lite skadeglädje också när folk misslyckas för att de är så dumma att de inte tar hennes råd på allvar och tror de vet bättre. En del är verkligen giriga och tar dumsnåla beslut men det finns de som är kloka nog och lyckas med både det ena och det andra.

Vad tycker ni, brukar ni se Property Ladder?


Bilden på Sarah har jag snott på Amazon.com.


Har varit trött på Blogglandia ett tag men det börjar gå över, tyvärr så blir det bara mindre och mindre tid vid datorn nu när man kan börja vara ute. Här i Gammelbo har vi haft några underbara dagar över helgen alldeles ensamma jag och Esmeralda.

Fredrik är i San Diego och kommer tillbaka på fredag. Jag upptäckte i går att DeepFling ligger några mil norrut så jag har mailat honom adressen och håller tummarna att han får tid att åka dit. Ni vet väl att han är min utsände Mollyrapportör?! ;-)

Nu kallar arbetet här hemma men jag ska ta mig i kragen och visa lite bilder från Skottland så småningom.


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...