11 oktober 2010

Besök vid hyttan som Ernst renoverat

I mitten av augusti tog vi en liten biltur till hyttan som Ernst har renoverat. Jag vet inte om allt var klart när vi var där, det var ju ingen grusgång ut till vägen. Det kändes faktiskt väldigt öde måste jag säga, men visst låg den fint måste man medge.

Fredrik och jag har varit i Tyngsjö över helgen och laddat batterierna för kommande projekt. Esmeralda har varit hos mormor, morfar & Pipen och busat hela helgen, de stora barnen har varit hos sin respektive andra förälder.

På söndagen tog vi omvägen via Borlänge hem för vägen genom Västerdalarna är så vacker att åka. Vi passade på att göra en liten avstickare till Gagnef och loppisen Tulavippan där jag faktiskt trots det enorma utbudet inte hade många saker med mig hem. Endast en vit tallrik, ett glas, några sågblad till sticksågen, en silställning samt en ljudbok till Fredrik köptes.

På hemvägen hämtade vi upp Emmis i Säter, synade Johannas lilla hus med den nyinköpta lampan och lämnade en stol till Sebbe innan vi drog vidare för att hämta upp Musen hos Morsan.

I dag skiner solen för fullt och det är ny vecka med nya möjligheter, jag och Esmeralda ska bland annat följa med Fredrik till Göteborg på torsdag. Då tänkte vi hinna med att strosa i Nordstan och på eftermiddagen blir det en tripp till Freeport.


Ha det nu riktigt kanonbra den här veckan!

8 kommentarer:

Jenny sa...

Hej Vännen!
Vad kul att ha sett "Ernst-hyttan" i verkligheten! Undrar om den som äger den bara har den som sommarbostad?

Vad kul att ni ska till Göteborg!! Missa inte Grandmas på Vallgatan, en underbar inredningsaffär:)
(gissar att mollybutiken på Freeport får ett besök oxå??;))

Kika in hos mig, du har nått att hämta där!

Kraam Jenny

CLE sa...

Men bästa Maria, jag trodde att jag hade att göra med en beläst akademiker här, men så visar det sig att det är en simpel javahacker ;)
Så du menar att du aldrig har hört talas om 'de fyra rummen???', nåja - tror du överlever ändå, dessutom är det så lätt att bli fördjupsinnig om man dyker ner i dessa rum så låt det vara du =)

Kraam
/Carina

CLE sa...

Åhh trist att det inte blir något Göteborg :(

He he, jag är tämligen säker på att jag vet vilket av dina plagg som jag har dissat, har nämligen för mig att jag läst att du har en Lotta Lotta, eller?

Kraam (igen)

AC sa...

Hej,
Bor det någon i "Ernsts" hus? Känns som om det ligger så öde. Men det blev ju riktigt fint efter deras renovering.
Själv har jag aldrig hittat ngt fynd på Tulavippan. För övrigt är eras lokal uppsagd så vi får se var de tar vägen. Var du in till Majsan på Lavendel ch Romantik i Borlänge? Hon har så mkt fint i shabby, lantlig stil och är en riktig gogumma;) Eller in på Sara1896 och kollade in deras utbud av OM? Eler mig&alice och Ställ & såsser i Säter? Fina inredningsaffärer med mkt "vill ha" saker i min smak.
Kram AnnaCarin

Maria/Javabönan sa...

AC: Nej, det var ett tag sen jag besökte Majsan och Sara.

Eftersom det här var sent på söndag eftermiddag så hade ingen av de affärerna öppet tyvärr.

Hos Melinda har jag varit men Ställ & såsser känner jag inte till faktiskt.

Jag måste ta mig en tur uppöver, har presentkort på Underverket för nästan 1500 tror jag. En ny uppsättning underkläder vore inte helt fel.

Jag vet faktiskt inte om det är permanentboende i hyttan, men min gissning är att det inte är det utan bara sommarboende. När vi var där kändes det väldigt öde, har dock för mig att det var en söndag.

Konstigt du säger att lokalen är uppsagd för det var en kund i kön när vi skulle betala som pratade med ägarinnan om något förslag i nån ullfabrik eller vad han yrade om, jag lyssnade inte så noga.

Ha det gott!

Kraaaaaaam

Linda G sa...

Såg att det inte blev nån Göteborgs-tripp för dig:( Trist! Ha en bra vecka i alla fall! Kram

Mycket annat & lite betong sa...

Jag har väntat på det här inlägget!
Vad kul att ha sett det på riktigt. Jag tycker att Ernst gjorde det jättefint. Jag har för mig att det skulle vara ett sommarboende där.

Ha det bra!
Agneta

CLE sa...

Yes yes yes - heja Javabönan!
Jag tror att du kommer var världens bästa promotare =)

Kraam
/Carina

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...