8 november 2010

Invigning av bakbordet


Jag har haft ett bakbord legande i källaren ett tag, det är gammalt och slitet. Förra månaden fick jag i alla fall ordning på det genom att först slipa och sedan olja in det med paraffinolja.

Vid invigningsbaket gjorde jag mina gamla vanliga potatislimpor vars recept ni hittar här och jag kände mig mycket nöjd med mitt nya/gamla bakbord. =)

I helgen som har varit har jag och Fredrik fortsatt med det projekt som upptar vår tid just nu, bildbevis kommer längre fram. Ni vet ju hur det är, allt tar typ dubbelt så lång tid som man räknar med från början. *hehe*

Nu är det i alla fall ny vecka, nya tag och vi har kallt men kanonväder här i Gammelbo.

Önskar alla en skön vecka och var rädda om varandra!


16 kommentarer:

  1. Åh, ett gammalt bakbord är ju ljuvligt att ha! Kul också att det får komma till användning och inte bara vara prydnad.
    Ha en bra dag!

    SvaraRadera
  2. Gamla bakbord är ju så fina! =)
    Och givetvis smidiga att ha!

    Ha en bra vecka!
    Kram

    SvaraRadera
  3. Kom just på att jag glömt fråga om Esmeralda fick brevet Nova skickade ?

    Kram !

    SvaraRadera
  4. Hej! Jag fick köpa mig ett nytt, för här fanns inget. Har provat det, men tyckte det fastnade så på det. Måste prova ditt tips. Var får jag tag i paraffinolja?
    Ha de gott! Kraam Ingela

    SvaraRadera
  5. SÅ fint! Skulle vilja ha. Det brödet måste jag testa.

    Kramar

    SvaraRadera
  6. Hej igen! Tack för ditt svar! Då får jag ta mig en tur till Linde nån da´ :)
    Kraam

    SvaraRadera
  7. Hej!
    Så fint bakbord!:)Ett sådant gammalt skulle jag oxå vilja ha!
    Limporna såg inte heller ut att gå av för hackor, eller hur man säger ;)
    Vad spännande med ert projekt, och ja, jag är bekant med det... att det tar längre tid än man räknat med ;)

    Kramisar
    Anki

    SvaraRadera
  8. Ha en bra vecka du med! Hittade du Två små gummor;) Kram

    SvaraRadera
  9. Så mysigt! Finns det något hemtrevligare än nybakat?
    Tack för inspirationen.
    Kramar!

    SvaraRadera
  10. Hejsan!
    Kul blogg du har:)
    Min farmor hade ett sådan bakbord som jag bakade mycket på som barn. Nu skulle jag faktiskt behöva ett liknande, men de är rackarns svåra att få tag på.
    Ha det bra!
    Camilla

    SvaraRadera
  11. Hej!
    På svar till din fråga angående mitt bloggnamn. Så var tanken att fräcka skulle mer innebära coola alltså inte fräck (elak). Först hade jag tanken att bloggen skulle heta FräckaFröken, men eftersom det var upptaget och eftersom jag har en syster och är en syster så blev det FräckaSyster istället. Haa..kanske lite luddig förklaring. Men hoppas du fått svar på din fråga. =)

    Ha en fortsatt bra tisdag!
    Kram Jenny

    SvaraRadera
  12. Ha ha, bakbönan - du som säger att du inte har någon bak, ljugpotta ;)

    Ang. att kommentera så är det lite samma lika som du, dvs. antalet kommentarer överstiger sällan fler än 10 vilket för att det är ganska enkel sak. Fast å andra sidan så vet jag hur trevligt det är att få kommentarer så försöker nog kommentera oavsett hur många de blir. Tror jag...

    KRAAM

    P.s
    1) Jodå, det står 528 bak på tröjan, så det stämmer sannolikt, men tusan så sticksig den är :(
    Men fin :)
    2) Knäppa jag älskar ju busväder och ska ge mig ut så snart jag klarat av alla kommenterande åtaganden.
    Å ja, jag har en väldigt attraktiv kunskap, för begravningsbyråer är man skriver 'en sista hälsning...'

    SvaraRadera
  13. Så mysigt det ser ut och så gott det blir. Helt säkert!

    Jo, jag har flera problem med mitt hjärta så det är bara att gilla läget om jag säger så.
    Men, men...jag trivs hemma och får hålla mig där och trivas ännu mer.;-) Kram Stina

    SvaraRadera
  14. Ciao Bella, du fick just en Beautiful Blogger award, med eller utan bak......bord

    /F

    SvaraRadera
  15. Hej Vännen!
    Vilket fint gammalt bakbord! Hade jag bott närmre hade jag bjudit in mig själv på en fika o nybakt bröd;)

    Ha det bra på Gammelbo!

    kraaam Jenny

    SvaraRadera