16 oktober 2010

Ytterdörrar klara ~ check


Äntligen kommer här lite bilder på våra nymålade ytterdörrar som varit klara i någon vecka. Det är bara delar av förstukvisten som är klar och resten fortsätter jag med till våren. Hittade en bild tagen när jag precis börjat för att ni ska se att det faktiskt hänt lite. ;-)

Panelen från dörren är borttagen och glaset är ersatt med vanligt glas. Från början tänkte jag ha ockragula dörrar men kände att det skulle bli lite för mycket då vi har valt att ha den färgen på alla fönster.

Över pärlsponten som jag målat i en ljus gråbeige färg satt det masonit som antagligen hamnade där någon gång på 50-talet. Nu är den puts väck och fram kom det gammal pärlspont som det bara var att måla.

Innerdörrarna som ser lika ut som ytterdörrarna har ännu kvar sin färg men jag ämnar att göra dessa vita och byta ut 50-talsbubbelglaset mot riktigt glas även där. Det blev en otrolig skillnad i ljus i hallen när det nya glaset kom på plats.

Badrumsfönstret har blivit av med bubbelglaset också och det blev mycket ljusare på insidan. Hur vi löser det får jag se senare, just nu är jag bara glad åt att ha blivit av med allt som påminner om 50-talets renoveringsiver.

Nu är det för kallt att hålla på utomhus så vi stänger igen för det här året och inväntar våren. Projekt som har störst prioritering just nu är Emmis & Sebbes rum, det borde bli klart inom den närmaste månaden.

I dag blir det en tur i skogen med mina bägge flickor för att plocka mossa och lingonris, jag tänkte göra kransar att sätta på dörrarna.

På söndag kväll åker Fredrik, Esmeralda och jag ner till Emmaboda i 3 dagar, rapport där nerifrån kommer till veckan för jag tar självklart lappisen med mig.

Här skiner solen i dag och jag hoppas den kommer att skina på dig med!

18 kommentarer:

bakom berget sa...

Men oj, va fint det blev! Tänk vad som kan dölja sig under gammal masonit.
Ha en fin lördag! Kram Åsa.

Felix sa...

Vilken skillnad och vad fina dörrarna blev! Tänk att man tidigare hade satt över både väggen och så vackra dörrar. Fast jag hade nog valt ockragult i alla fall... ;-) Tycker att det är så vackert, men jag ser ju inte helheten som du gör.

Hösthälsningar
Elisabet

Unknown sa...

Oj vilken skillnad och så fina dörrarna blev!! Kram hjärtat!!

Mycket annat & lite betong sa...

Det blev så fint!
Skönt att byta ut glaset så ni fick det ljusare inne. Det kommer att bli snyggt med kransar på dörrarna.

Hoppas ni får en trevlig resa!
Agneta

Joel & Jossan sa...

Snacka om skillnad ! Dörrarna och med det gråa på sponten blev jättesnyggt tillsammans !

Unknown sa...

Jäklar vad snyggt det blev! Ha det så gött i småland:) Kram

andi sa...

Åååå, vad fina dörrarna blev och helheten! :) Vad nöjd du måste vara! Och va kul att få hänga fina kransar där sen :)

Om jag nån gång vågar komma förbi så vet jag hur den fina entrén ser ut ;)

Kramis

Jenny sa...

Hej Vännen!
Men herre min je vad fina dörrarna blev!!! Jag gillar den bruna färgen skarpt o vad bra den passar mot väggfärgen!! Förstår att du är nöjd:)

Vad roligt att du är med o tävlar hos mig o tack för söta/gulliga ord i länken;)

Ha det nu riktigt bra i Emmaboda, ser fram emot en rapport därifrån!

Kraam Jenny

Jenny sa...

Hej igen Vännen!
Förstår att du saknar din kakelugn! De nytillverkade håller ju värmen så länge oxå.Har vi eldat på kvällen är det fortfarande glöd kvar på morgonen:)

Vi har valt tapeter till både vardagsrum o matrum men att hitta lediga hantverkare var inte det lättaste. En kunde komma tidigast i mars nästa år, en annan i januari..riktigt såå länge vill jag ju inte vänta;) Nu har Peter iaf fått kontakt med en firma som varit och renoverat de vackra gamla husen vid Nääs slott (vilket låter förtroendeingivande:)). De kommer hem till oss o kikar på onsdag kväll!
Återkommer om det på bloggen senare i veckan!

Ha det bra i Småland!

Kraam Jenny

Anonym sa...

O snyggt! Kransar på dessa så är det ännu bättre! Visst är det härligt när man kan bocka av något från "to do list"
Kram Susanne
www.pilgarden.blogg.se

Carinale sa...

Tjena pån dig du kvinnliga motsvarighet till herr Ernst, tusan så duktig du är och vilket tålamod du verkar ha begåvats med :)

Ska bli rackarns trevligt att ses på fredag.

Kram
/Carina

himlaverket sa...

Roligt att hitta någon mer dalkulla med gammalt hus på nätet.
Här ska jag kika in ofta...
Kram

Josanne sa...

Vad kanonsnygg dörren blev!!!
Åh yes!!! Rammsteins Das Model… min favvo… Vi hade en idé om att gifta oss i en ruin på kvällen med en massa facklor och spela den låter som ingångslåt… nu blev det aldrig så tyvärr, vi hamnade i Rådhuset istället och spelade en låt av HIM men det är nästan så man blir lite sugen på att gifta sig igen bara för att köra ruin och Rammstein… ;o)
Ja art silk tunikan är superskön!
KRAM

Carinale sa...

Hej hej på dig!
Nu är det tusan dags för ett nytt inlägg :)
Du måste ju ha massor att skriva om både från smålandstrippen och när du var här.

Stor kram och tack för titten, det var verkligen jättetrevligt och tack för infon ang. din jacka, suck.. jag är usel på modeller...

Kram

Designe sa...

OJ, så fint det blev! Vilken skillnad!!! Kram :)

Unknown sa...

Jodå, hör av mig om det blir nåt Örebro/Nora/Borlänge/Smultrongården:) Kram!

Mari sa...

Härligt det låter med skogspromenad och kranstillverkning. Jag låter mig inspireras och satsar på en skogstur till helgen. Kram!

Anonym sa...

Tänk att nåt så fint kunde gömma sig under den gamla panelen. Dörrarna blev jättevackra i den bruna färgen också. OCh vilken skilland det gör att sätta i klarglas. HAr precis gjort det på vår "nya" ytterdörr och det blev verklöigen jättefin och ljust i hallen blir det också jämfört med om vi behållit bubbelglaset. //Sophie

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...