13 december 2011

Glatt förvånad..........


blev jag när jag skulle föra över bilder från min kamera till datorn. Hittade dessa mycket vackra grådassiga bilder, antagligen tagna av största gullungen Johanna. Hon har varit här hos mig i minst ett par veckor nu och det har varit jättemysigt att ha henne här, men den "trevliga" polismakten Arbetsförmedlingen kallade på henne så jag skjutsade henne till tåget i går kväll.

Varför heter det Arbetsförmedlingen förresten, de har ju inte förmedlat några jobb på 15-20 år mig veterligen. När jag var ung för sisådär 25 år sen så fick man faktiskt jobb via AF, jo det är faktiskt sant. De ägnade en massa tid till att försöka få arbeten till människor, de hade tid med det då. Nu går deras tid till att övervaka så att arbetssökande kommer till sina beordrade möten och söker de jobb som de förväntas söka, ett visst antal i veckan har jag för mig.

För några år sedan så ändrade man inriktning och började satsa på företag i stället för de arbetslösa, de som hade jobbat längst inom nämnda företag sökte sig internt till de fina tjänster där man skulle serva företagen med anställda i stället för tvärtom. Om man som företagare hör av sig till dem står de med mössan i hand och bugar så djupt att näsorna släpar i mattan.

Testa själva får ni se om ni i stället för att använda de arbetslösas nummer till AF, ringer det nummer som företag hänvisas till. De svarar direkt, tro mig ty jag har testat. Inte kan de hjälpa en heller utan man får snällt lägga på och ringa det andra numret och stå i kö. Ja, det här sammanfattar vad jag anser om AF i dagsläget och jag tackar gud att jag slipper ha någon kontakt med dem. Detta trots att jag har en hel del positiva erfarenheter från dem genom åren.

Vad tycker du?






Jahapp, då väntar lite mer julstädning här hemma om jag orkar. Det var nämligen luciafirande på dagis klockan 7 i morse och vid den tidpunkten har jag & Gullmusen normalt i alla fall en timmes sömn till. ;-)

Ha nu en fin Luciadag alla goa vänner!


18 kommentarer:

Anonym sa...

Vilka bilder på katten, helt ljuvliga. Det här med AF har jag ingen erfarenhet av men det låter knepigt.

Ha en skön dag.

Kram

Hilde sa...

Jag har tack och lov ingen erfarenhet av AF själv, men på jobbet får vi hjälp med att hitta personal som passar oss. Det är nog en del skillnader där ute. Härliga kattbilder! Ha en mysig dag fina Bönan.
Kram

K. sa...

Jag har inte heller någon erfarenhet av arbetsförmedlingen, men tyvärr är det nog mer än sant. Överallt är byråkratin och möten viktigare än att faktiskt göra det som ursprungligen är ens arbete. Fasligt rent ut sagt. Kram

Joel & Jossan sa...

Jag tycker det är helt rätt att arbetsförmedlingen har koll på alla arbetslösa. Får man akassa tycker jag det är självklart att dagarna ska ägnas åt att söka arbeten, redigera sitt cv, söka mer arbeten osv.
Sen ser ju arbetsmarknaden ut som den gör men något bidragssamhälle är inte jag för iallafall ! Jag har varit arbetslös 4 veckor i hela mitt arbetsverksamma liv (10-11 år) o det var de tråkigaste veckorna jag varit med om, jag sökte 60 jobb under de veckorna !

Ser fram emot att få ta hand om er lillfia lördag/söndag ! Hoppas ni hinner in på en kopp kaffe !

Kram Jossan !

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Sen jag var klar med min utbildning har jag haft jobb, är väldigt glad för det när jag läser ditt inlägg. Fina bilder dottern tagit. Jag har också span på luciakrona på Tradera, men alltid backat, det blir för dyrt.
Lussekram
AnnaMaria

VivanDivanGoesFashion sa...

Vilka härliga vinterbilder. Har ni sådär mycket snö? Här är det bara grått och regn.

Jag har tack och lov aldrig behövt vända mig till AF utan alltid haft jobb efter pluggandet. Men förstår att det kan vara knepigt vad man hört från andra

Kram
/Vivvi

Malin's Hus sa...

Tusen tack för ditt besök och dina underbara komplimanger!

Nu ska jag kika vidare hos dig.

KRAM MALIN

Mycket annat & lite betong sa...

Jag har inte heller så mycket erfarenhet av AF.

Men bilderna var fina. Vackert med svartvita foton. Men vad är det för vitt ni har utanför fönstren?!

Ha en trevlig Luciakväll om du är vaken!
Agneta

Me and my life sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Unknown sa...

Fina kissen:)
Har noll erfarenhet av AF, har bara varit arbetslös 2 veckor sen jag slutade skolan.....Kram!

Fröken Tindra sa...

De har anlänt! Och så fint förpackade! Tack snälla, de är så himla fina, mina pulsvärmare.
Söta foton på katten! De är ju så himla fina.
AF har jag inte haft att göra med på väääldigt lääänge.
Kraaam!

Gamla mamman sa...

Hallojs bönan! Vilka himla fina kattbilder. Jag blir bara mer och mer kattgalen - och såååå irriterad för att vi inte kan skaffa en liten kisse :-(

Det är väl högerpolitiken som lyser igenom på AF också - fjäska för de stora företagen och skit i den lilla människan. Nån sorts idiotisk inställning om att alla som inte kan jobba eller har jobb inte heller vill jobba...

Nu har jag varit på Ti Mo och letat kofta till dig! (eller det var ju redan i lördags, men har inte hunnit skriva innan) De har kvar "min" kofta i rött, men bara i L. Om du tror att det skulle passa så ring dit och be dem lägga undan! Vet inte om de skickar till Sverige, men jag kan hämtta upp den, ta med till Sverige i jul och skicka till dig i så fall.

Kram kram!

bakom berget sa...

Jag har inte heller någon erfarenhet av AF och har inte haft nåt med dom att göra på många många år. Tack och lov, får man väl säga, för jag har då inte hört talas om någon som har fått ett jobb den vägen.Själv är jag liksom egen, om man säger så.
Himla söta katter du har!
Vilket jäkla väder idag va! Här är det regn, regn och regn och vi har blivit hotade med åska idag!?
Hoppas det är bättre hos er.
Ha en bra dag! Kram Åsa.

Emelie - Mamman som älskar vitt sa...

Hehe okej. Ja de ska bli jättekul med Ernst på måndag.. han är så duktig å inspirerande att titta på!! :)

Kram kram!

Livet - här och nu sa...

Tack för dina härliga och långa inlägg på min blogg. Vilka underbara vinterbilder du lagt ut, snacka om att jag blir sugen på vitt i naturen och vit jul!! Här nere i skåne är det typiskt vinterväder...... snålblåst, det regnar från sidan, 3-4 grader varmt och är ruggigt kallt.... Huagligen!

Tur man kan mysa till det med julpyssling, brasor, tända ljus och en klädd julgran!

Ha det gott!

Jenny sa...

Hej Vännen!
Vad bra att paketet kom fram som det skulle:) Du var ju så gullig o skickade OM-kortleken tidigare i höstas så jag ville ge dig nått tillbaka. Hoppas de ska smaka (gott till en kopp kaffe:))!

AF har jag tack och lov sluppit att ha något att göra med sen 1994,det känns som det är kontakter som gäller om man ska hitta jobb, inte AF.

Kraam Jenny

Fröken Abbe sa...

Vilka fina bilder!
För en del år sedan, efter min högskoleutbildning, var jag arbetslös några månader och sökte massor av jobb. Men tvingades söka ett arbetsledarjobb i norrland. Som du förstår lade jag inte ner så mycket tid på den ansökan. Hur 17 skulle en nyutbildad utan erfarenhet kunna handleda de som har massor av arbetslivserfarenhet? Och visst har jag varit beredd att flytta på mig men inte SÅ långt iväg. Skulle ju inte ens funka att veckopendla som jag gjort i 7 år.
Nu har vi lediga jobb hos oss, men flera har tackat nej efter att de kollat att deltidsjobb inte går ihop med A-kassa.
Kram

Carinale sa...

Hej hej!
Håller nog med Josanne.
Så länge jag får pengar så är det inte mer än rätt att någon övervakar och ser till att jag sköter min del:
Och visst är det så att det är den arbetslöse som ska söka jobb - jösses man ska väl inte kunna sitta hemma och vänta snällt på att AF gör jobbet åt den arbetslöse.
Jag har MASSOR med erfarenhet av AF och kan inte klaga på deras sätt att hantera det hela.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...