23 november 2010

Rokadprojektet - part II


Här i Gammelbo går dagarna så fort så jag inte hinner något tycker jag. Uppenbarligen så gör jag det i alla fall för här ska ni få se lite förändring.

Den här gröna tapeten med blombården sattes upp i mitten på 90-talet långt innan jag flyttade hit. Eftersom det här inte är min smak alls så har det inte varit så kul att försöka inreda ett vardagsrum, som inte bara innehåller möbler som inte hör hemma där, utan även är väldigt slitet.

Eftersom vi har mycket att renovera här i Gammelbo så har inte vardagsrummet prio ett precis och en kvalificerad gissning är att det tar minst 2-3 år till innan vi är framme här. Med renovera menar jag renovera ordentligt, alltså slipa trägolvet under plastmattan, göra om taket, byta lister och måla runt fönster och dörrar.

Faktum kvarstår, jag hatar den gröna tapeten med blombården och Fredrik hatade den fula fläkten i taket så hur löser man detta så snabbt och billigt som möjligt?

Jo, man köper färg och målar på tapeten.

Sagt och gjort, efter att ha flyttat ner garderoberna som delar av vardagsrummet med biblioteket så har vi nu målat väggarna och förutsättningarna för att kunna trivas i rummet har ökat rejält. Rummet är inte pimpat och färdigt på någon av bilderna men ni kan i alla fall se skillnad och förstå vad lite färg kan göra för vardagsrummet.

Nedan några bilder innan målningen, linneskåpet till vänster har flyttat upp på övervåningen.


Så här blev det med vit färg på väggarna, pianot har flyttat in i biblioteket och vitrinskåpet får vara kvar för det ska sedermera målas och flyttas till matsalen som inte är klar.


Det är fortfarande mycket att göra och jag har fortsatt med den vita färgen in på bibliotekets gula väggar, som jag förvisso inte är så trött på men eftersom det är rörigt där inne fortfarande så känns det lugnare med vitt på väggarna.

Mer bilder kommer när det är pimpat och klart, lär nog bli lite julstämning då tror jag. ;-)

Hoppas allt är bra med er, vi höres!

9 kommentarer:

Linda G sa...

Ser bra mycket fräschare ut med vitt! Vi har också hemska färger hemma efter förra ägarens tapetsering nån gång tidigt 90-tal....Kram

Mormors Veranda sa...

Hej! Vilken skillnad! Det är kul att förändra med små medel.
Här blåser det för fullt också. Bäst att hålla i hatten :)
Ha de gott! Kraam Ingela

Fröken Abbe sa...

Den gröna färgen har vi också på väggen. Tyvärr är den målad på en strukturtapet av den trista sorten, så att måla på den blir nog inte bättre (strukturen lär synas tydligare)men jag önskar att vi också kunde få det finare. Ni kommer få det jättefint när ni piffat klart! Vitt kan man inte få för mycket av är ju mitt motto!
Kram

Designe sa...

Hejdu! Nä, det är inte kul att inreda och försöka få till stilen då själva grunden är fel..det går bara inte! Nu ser det ut att bli jättefint och jag gillar de gamla pardörrarna där med glas, superfint! Ser fram emot fler bilder sen! Ha det gott i veckan! Kram :)

CLE sa...

Du är så grym du Kaffebönan!
Är 'grön' (om färgen ursäktas i sammanhanget) av avundsjuka för ditt tålamod med renovering.
Allt som tar längre än 2-3 dagar blir jag tokig på :(

Hittade ett annat jobb att söka - http://www.framab.se/MinaSidor/Uppdrag.aspx?Id=4090 vet inte om du kommer åt länken men skickade in en ansökan.
Kände direkt att 'hjääälp', det är start redan om en vecka, är jag redo???
Sannolikt inte...

Kraaam

andi sa...

Hejsan!
Ja jisses vilken skillnad det blev!, det vackra vitrinskåpet blev med ens ännu vackrare. Det trädde fram liksom.
Jag har samma gissel. En gul, sliten 90-talstapet med fettfläckar här och där i vardagsrummet. Hyresvärden tyckte den var ok förra året, ska försöka en gång till att få omtapetserat. Men jag tycker det är så jobbigt att tjata på nån så jag överväger nästan att betala och göra själv.
Det är ju inget kul att göra iordning när man inte är nöjd med grunden som sagt.

Hihi, ja, jag har inte så långt till Nautilus, oförskämt nära men det är långt mellan hjärta och gymmet ;D
Men snart.
Jag vet att det finns inget annat än positiva bieffekter av träning men än så är jag paralyserad ;)
Måste bara äta lite mer choklad ;D (som om man inte fick göra det när man tränar ;)

Kramisar

Pilgården-Susanne sa...

Vad snyggt det blir! Jag gjorde likadant för några år sen, vi hade gult med bård i vardagsrummet o det var veckan för advent då bestämde jag mig bara att nu skulle det ske. O vad skönt när det var klart o vad mycket bättre julpyntet såg ut med vita väggar =)
Kram Susanne

Jenny sa...

Hej Vännen!
Vilken skillnad vit färg kan göra!! Måste vara skönt att slippa den gröna tapeten;)

Ha en trevlig kväll på Gammelbo!!

Kraam Jenny

Mycket annat & lite betong sa...

Så skönt att få det som man vill. Vitt är ju en bra bas och bakgrund till det mesta. Det blir snyggt!
Här har det snöat hela dagen så nu kommer julstämningen. Tyvärr märker jag att jag skulle ha behövt lite mer mossa, men det får väl gå ändå.

Ha det bra!
Agneta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...