15 december 2010

Allmogeskåp och julstämning i största allmänhet


Livets karusell snurrar fort och nu har 3:e advent passerat så här i juletider. I Gammelbo har det varit fullt upp i helgen och vi har haft lite Adventsfest med glögg, skumtomtar, lussebullar och så klart pepparkakorna som mina flickor har bakat. Esmeralda blir så glad de helger hennes äldre syskon är här.

Här nedan kommer ett potpurri med bilder på vårt allmogeskåp efter önskemål från söta "Askungen" med bloggen Designe. ;-) Har ni inte besökt hennes blogg tidigare så är det definitivt dags nu för där finns massor med vackra möbler och ting. Kolla speciellt in hennes fina kök, jag bara älskar pärlsponten med den där tapeten ovanför.

Alla bilder är såklart klickbara och om ni tittar in i skåpet så ser ni en karaff som för tillfället innehåller whiskey, den kommer från Orrefors och passar med de gamla pressglassen signerade Edvin Ollers. Jag samlar på dessa och har ett tjugotal, de är lite små men passar till whiskey, bål eller likör. De gjordes i större storlekar men antar att dessa slets ut för jag har bara hittat ett större hittills och det är jätteslitet.

Längst ner får katten Marwin vara med på ett hörn, han är den som blev kvar hos oss av en syskonskara på 7 katter födda ett halvt dygn efter Esmeralda. Marwin är nu ende kattherren i huset och det är mycket tveksamt om han lever upp till den rollen, men vi håller tummarna för att han ska utvecklas till en riktigt modig hankatt med respekt. ;-)

I nästa inlägg ska jag visa vad jag fick av älsklingen från NK i Stockholm, en i mitt tycke, underbar mollyblus som jag velat ha sen den kom i somras. Tills dess får jag önska er mysig julstämning och lagom kallt väder med lagom mycket snö!



PS. Jag kommer att ta ett långt blogguppehåll över Jul & Nyår och för att blidka mina läsare kommer jag att ha en utlottning som inte går av för hackor, mer om den i början av nästa vecka. DS.

9 kommentarer:

Designe sa...

Nämen, har du skrivit om mig?! Va gullig du är!:)
Ditt skåp är superfint! Så kul att ha så gammalt skåp..är inte så lätta att få tag på. Jättefina paket du har där ovanpå och i skåpet. Vilken myskisse där oxå! Spännande med utlottning! Jag kommer nog oxå att ha lite paus i jul/nyår! Jag kikar in snart igen! Kram

Carinale sa...

VAAA, vad läser jag - långt juleuppehåll, varför det, tråkböna :(
Vi får väl helt enkelt mailas under tiden =)

Du har så nedrans fina saker hemma så jag blir avundsjuk så det räcker å blir över.
Men så är det väl... jag har inte tålamodet, bor inte i ett sekelskifteshus och hittar mest skräp på loppisar -that´s me.

Kraam
/Carina

Pilgården-Susanne sa...

Fint skåp!! Älskar gamla skåp! O du har gjort det till ett supskåp kanske var det ett supskåp för länge sen? Tråkigt att du tar bloggpaus men jag förstår att du har lite annat att stå i. Väntar med spänning på ditt lotteri ;)
Kram Susanne

bakom berget sa...

Så mycket fint du visar. Dom där glasen...dom är så vackra. Önskar at jag oxå hade några.
Ja...Jag hade ju tänkt att jag skulle kika in för att säga HA EN FIN HELG! Nu blir jag nyfiken på ditt lotteri. Det måste jag hålla ögonen öppna efter.
Ha det gott! Kram Åsa.

Unknown sa...

Fina bilder:) Det var nice to meet you som vanligt och jag hoppas vinet får hedersplats bland alla fina saker du har! Kram

Unknown sa...

Hej sötnosen. Har du pluggat Cisco? coolt inte bara jag som är en total nörd mao :D ;) Vad snäll du är som sparar snön till din gubbe haha Han kommer bli överlycklig ;) KRAM

Lingonberrie sa...

Jättefina bilder. Tack för inspirationen.
Trevlig helg!

andi sa...

Så fina, fina saker och så vackert skåp.
Jag sitter här och bloggar FAST jag borde köpa en present till syrran som fyller 50 på självaste Juleaften och några klappar till Agnes. Strejkar tydligen ;)
Nejdå, jag ska väl ge mig ut i snöyran nu...
Så fin kissemisse som blev kvar :)
Jag ÄLSKAR katter mer och mer känner jag, de är så coola och självständiga, precis som jag vill vara ;)
Ha en fin söndag min Vän!

Kram

Jenny sa...

Hej Vännen!
Vilket underbart skåp! Har förstorat bilderna och kikat lite extra!

Marwin ser ut att vara en riktig sötnos! Helt ok om han vill vara en mjukis, det är Gösta,hihi!

Ser fram emot både utlottning o vilken Molly blus du fick från Mr Odd Molly!

Ha det gott på Gammelbo såhär dagarna innan jul!

Kraam från oss på Kråkered!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...