12 december 2010

Stressiga Juletider


Visst är det underbart med julstress?! NOT *puh*

Helt, i alla fall nästan, stressfria var vi förra helgen när vi drog till den kungliga hufvudstaden på lördagsmorgonen. Alla barnen var utackorderade under helgen så vi tänkte att vi skulle utnyttja en frinatt på hotell och köpa lite julklappar.

På vägen dit sms:ade jag med underbara bloggvännen Carina, ni vet hon med den roliga bloggen Fredagsmailsbloggen. Hur det nu var så skulle vi få hela dagen i Sthlm och sedan middag hemma hos Carina och hennes Perre på kvällen.


Snacka om lyx, efter ett kort besök på Barkarby Outlet drog vi till stan för att besöka Mollyaffärer som NK, Åhléns och Mathilde. Sen sprang vi i lite andra affärer också innan vi åkte till hotellet och checkade in. Fredrik köpte en mössa från Post Fire Dew, bildbevis i hans egen blogg här.

Själv fick jag med mig en sak jag velat ha sen höstens kollektion kom men inte hittat tidigare, nu är den min och bild kommer så småningom på denna läckerhet.

Hos Carina blev vi bjudna på mat och inte vilken mat som helst, utan mat som smakade himmelskt, den kvinnan hon kan laga mat hon. Jag är helt övertygad om att inte en restaurang i mellersta Sverige hade kunnat få mig lika nöjd som hon fick.

Hennes förrätt var outstanding, någon sorts toast med getost, valnötter & honung. Sen åt vi fisksoppa med bautaräkor i och till efterrätt fick vi det som visas nedan. Ja behöver jag säga mer, förstår ni hur gott det var för en snaskråtta som jag.

Har man kul går tiden fort och oj vad fort kvällen gick. Hem till hotellet mitt i natten och sen shoppade vi hela söndagen innan vi hämtade Esmeralda hos Morsan där hon varit och klätt granen.

Resten av veckan som varit har jag julstressat, bakat lussebullar och pepparkakor, slagit in julklappar och allmänt pysslat omkring. I helgen som varit har alla barn varit här och vi har haft lite adventsfika och myst, vi kommer ju inte att träffa dem förrän till nyår då de är hos sina andra föräldrar över julhelgen och första delen av lovet.

Nu känns det i alla fall som den värsta julstressen har lagt sig och i morgon är det vardag igen, några dagar har vi ju kvar innan jullovet.
Önskar alla en vacker luciadag!

9 kommentarer:

Lingonberrie sa...

Oj oj oj. Carinas meny fick det att rinna till i munnen. Vad gott det lät!
Ta det lugnt med julstressen. Allting ordnar sig ändå:-)
Kramar!

Annelie sa...

Vilken trevlig STHLM,s resa ni fick! Lät som en helt underbar kväll hemma hos Carina!! Vad go hon är som bjuder till på det sättet..!! Lät mycket gott dessutom.
Kram

HOUSE of ADELA sa...

Härig resa med massa godsaker=)
Vilka fina lussebullar! Du är en riktig bagare;)

Kram
Adela

Jenny sa...

Hej Vännen!
Vilken mysig helg ni haft du o Fredrik!! (snygg mössa han köpte;))
Vad kul att hinna med besök hos en bloggvän oxå, vad mycket smarrigt hon bjöd på Carina!


Visst är Torpaljusstakarna fina! kan tänka mig att de passar bra hemma hos er oxå, de är lite gammaldags i stilen tycker jag.

Ha det nu riktigt myyysigt på Gammelbo!

Kraam Jenny

Jenny sa...

Glömde ju skriva att dina lussebullar ser goda ut de oxå!! Bjuder du på en om jag kommer över på en fika??? ;)

Kraam Jenny

Designe sa...

Ja, tänk att man alltid stressar! Så trevligt ni hade och va gott det ser ut! Härliga lussebullar oxå! Kram :)

Sköna o Gröna Ting sa...

Tjingeling i julstugan!

TÄVLING hos mig, var med du oxå!
Julkramar ifrån mig...
Marianne

Unknown sa...

Låter som om ni hade en kanon-helg:) Jag har lite vino åt dig förresten! Hojta till så tar jag med flarran till jobbet! Kram

Carinale sa...

Tjena bästa Bönan!
Jag tackar och bugar (känns som om jag får anledning att göra det varje gång jag besöker din blogg) å det allra djupaste.
Det var ett sant och rent nöje att ha er på besök. Ni är välkomna hur många gånger som helst till =)
Nästa gång får ni inta något av gästrummen så du slipper att köra bil.

Kraaam
/Carina

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...