4 november 2011

3 dagar i Drammen.......


gick fort, allldeles för fort för att hinna med något. När vi kom dit på tisdag kväll så var det mörkt och sen regnade det hela tiden utom sista dagen då det bara var mulet. Jag tog inga kort och det blev inte så mycket vara ute förutom några små bilfärder på kvällarna då det redan var mörkt eller höll på att mörkna.

Mest spännande var nog ändå resan, vi passerade 6 tunnlar bl a under Oslofjorden och den längsta var 7,4 km lång har jag för mig. En massa pengar fick vi hosta upp för att få åka där förstås. På tal om pengar så var det dyyyyyyyyyyrt i Norge, inte lite dyrt utan jättedyrt. Av den anledning blev det inte så mycket shopping, det enda jag fick med mig hem var något jag inte behövde.

Nämligen denna parkas från Mario Conti som jag hittade på en affär i ett shoppingcenter utanför Drammen på rea, hade NPC från Molly på mig och jag höll på att svettas ihjäl när jag provade den här jackan och insåg att den var perfekt för vädret som var. Ingen vinterjacka utan snarare en höstjacka skulle jag säga. Roligare än så blev det inte i Drammen även om Fredrik drömmer om att flytta till Norge och jobba för att tjäna multum i några år. ;-)


När det gäller Katinkas Modelista har jag kommit till smycken, så nu ska ni få veta lite om vad jag gillar för smycken. När det gäller smycken är jag periodare och är just nu inne i en icke-smyckeperiod då jag inte ens har örhängen, men det vänder förr eller senare.


SIGNATURSMYCKEN - Vilka smycken trivs jag bäst i? Designer?


Först ut bland mina favvodesigners är Pilgrim som jag gillar och har en del smycken ifrån, prisbilden är sån att man har råd utan att bli ruinerad och jag gillar att man kan kombinera deras smycken. Armbandet med berlockerna används flitigt av mig just nu, jag har även en del andra smycken från dem.Likadant med Humanity, det är också smycken man kan ha som är moderna utan att det kostar allt för mycket. Jag har dessa 3 som är flitigt använda, däremot har jag inga med nitar och bling bling för det är inte jag.En annan favvodesigner jag har är Yvone Christa, här pratar vi lite dyrare smycken men de är så otroligt vackra och välgjorda. På något sätt så känns det som om de var bland de första att göra den här typen av smycken. Nedan ser ni de vackraste jag har av dem.Som mamma till 4 barn så har jag genom åren fått en hel del underbara färgglada halsband och det händer faktiskt att jag har dem på mig. Ni som har barn känner kanske igen er och förstår glädjen i barnen när de kommer hem och talar om att de gjort ett halsband till mamma, i deras ögon det vackraste halsbandet som finns.Mina absoluta favoriter bland smycken är ändå de gamla och antika, de som har en historia bakom sig och de man fått av människor som betyder mycket för en. Ringen är min gammelmormors vigselring som är omgjord och i den finns sen gammal namnet Fredrik, när ringen gjordes om till mig satt man dit mitt namn. Gissa om jag blev förvånad när jag hittade en ring som det stod Fredrik & Maria i, det hade jag alldeles glömt bort då. Kändes nästan lite som ödet faktiskt att jag skulle träffa just en Fredrik.

Strasshalsbandet har jag fått av en äldre dam som jag jobbade med på Posten när jag var i tonåren, hon visste att jag förtjust i gamla smycken. Trots att hon hade sonhustru redan som hon kunnat ge smyckena till så ville hon att jag skulle ha dem, sånt värmer i hjärtat.

Vad jag saknar i min lilla samling är ett gammalt pärlhalsband, det är något jag skulle vilja ha men det är viktigt att det är just gammal och inte nytt. Ni som läst min blogg ett tag vet att jag har en förkärlek för äldre prylar rent allmänt och just bland gamla smycken finns det så mycket vackert, se t ex dessa vackra örhängen i guld som är från 1800-talet.


Nu måste jag sätta i gång att packa för Fredrik och jag åker till Linköping i dag för att hjälpa Sebbe flytta till eget studentrum, sen ska vi mysa på hotell själva för Esmeralda är hos Morsan. Kattskrällena vaktas av Emmis och Chrille som får njuta föräldrafritt över helgen.

Till er alla därute önskar jag en vacker och mysig Allhelgonhelg!

5 kommentarer:

Hilde sa...

Visst fanken är det dyrt i Norge. Det känns som att när vi åker dit på semester, är det lika dyrt som en vecka på Mallorca och då har vi gratis boende:)

Jag känner igen den färgrika smyckesdesignern, har ett par sådana själv hemma.

Njut helgen fina Bönan!
Kram

Anonym sa...

Det var tråkigt att ni hade dåligt väder och visst är det dyrt i Norge. Du fick i varje fall en snygg jacka:-)

Du får ha en riktigt trevlig helg.

Kram

Jenny sa...

Hej Vännen!
Fin jacka du fick tag på i Norge! Synd att det ska vara så attans dyrt där bara..

Jättefina smycken du visar, jag gillar samma märken som du!

Hoppas ni får en trevlig helg i Linköping!

Kraaam Kråkeredskan!

Linda G sa...

Snygg jacka! Ha det så gött i helgen så ses vi på tisdag:) Kram

CLE sa...

Hej hej på dig Javabruden!
ja Norge e inget vidare om man är ute efter schysst shopping.
har varit i oslo några gånger när jag jobbade för ett norskt bolag och inte nog med att det var dyrt staden var rätt trist - tycker jag i alla fall...

de e mysigt att resa även om vädret inte är det bästa.
Älskar att resa :)

Kraam
/carina

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...