21 april 2010

Grattis Sebastian på 18-årsdagen!


I dag är en speciell dag för min älskade lilla (numera stora) Sebastian, han fyller nämligen 18 år och blir myndig. Nu får han rösta och jag får inte längre tillgång till hans pengar på min Internetbank. Han förväntas sköta sånt själv numera, vilket inte lär bli några problem då Sebastian inte kan identifiera sig med Slösa utan snarare med Spara.

Sebbe har till min stora glädje ärvt mitt intresse för Metallica, det måste bero på att jag lyssnade på dem när han låg i magen. Därför kommer här en länk till en av mina favvolåter med Metallica tillsammans med San Fransisco Symfoniorkester.

Tyvärr har jag ju inga kort på datorn från när han var liten bebis som jag kan visa. Han var nämligen väldigt söt med sina bruna ögon med långa ögonfransar som skulle kunna göra vilken kvinna som helst avundsjuk. Av mina 4 barn (2 flickor & 2 pojkar) så har Sebbe fått de absolut längsta och vackraste ögonfransarna, så det kan bli. ;-)

På bilden ovan är han ca 11 år och ligger i sina föräldrars säng och spelar tv-spel med sina syskon som inte fick vara med på bilden. Nedanför sitter han på sitt rum och leker med sitt lego, vilket var Sebbes favvosysselsättning under hela hans barndom. Det började med duplo, sen lego och vidare till tekniklego. Redan då anade jag att det fanns en liten tekniker i familjen. =)

Här är Sebbe 14 år och har just fått en lillasyster, Esmeralda. På bilden ytterligare ett snäpp ned är han något år äldre och tar lillesyrran med ut på en åktur här i Gammelbo.

I dag har Sebbe följt i sin storasysters spår och går Teknikprogrammet med inriktning på Datorteknik - IT, till mammas stora glädje. I årskurs 2 började de med programmering vilket jag förstod att Sebbe skulle gilla och det tog inte lång tid innan han lärt sig grunderna. Bland det första han gjorde var ett program som löser sudoko automatiskt, varför man nu skulle vilja ha ett sånt? ;-) Mamma känner sig i alla fall väldigt stolt och tror att Sebbe har en framtid inom it-branschen.


Än en gång, grattis Sebastian och jag älskar dig jättemycket. Ha nu så mysigt på din födelsedag!

Till er andra vill jag bara säga att jag är back in business, min kamera är fixad och jag återkommer med nya fräscha bilder. Då kommer även den utlovade på vad min älskling köpte för Molly i Oslo.

Ha det nu så bra så ses vi!

8 kommentarer:

Jenny sa...

Hej på Gammelbo!!
Grattis grattis till Sebastian på 18-årsdagen! Hoppas han får en toppendag!Vilka fina bilder på honom, speciellt den där han håller lillasyster Esmeralda:)
Kul att han oxå utbildar sig till "Data-Putte" som sin mamma;) (Jag var ihop med en systemutvecklare i många år och kallade alltid honom det:))

Ser fram emot bilderna på Mollyn!

Kraam Jenny

CLE sa...

Hej hej, så du har också en Sebastian :)
Min Sebbe fyller 24 i september så snacka om att tiden går...
Min Sebbe älskade också allt vad dublo, lego och tekniklego hette, han kunde sitta i timmar å dagar med att få ihop allehanda modeller.
Dock så vandrade han inte vidare inom teknikspåret fast väldigt nära - händig som han är blev det hantverksyrket. Han är rörmokare men har även totalrenoverat sin egen lägenhet, nya golv, nya tak, nya väggar osv.

Å visst älskar jag rosa - tills inte allt för länge sedan var jag väldigt antirosa, men med stigande OM-intresse så har rosa klättrat upp på min topplista :)

Kraam
/Carina

Vår sekelskiftes-dröm sa...

Grattis Sebastian!
Ja, min man han är konstnärlig. Det har många fördelar, men han kan inte göra något enkelt.
Kram Anette

Mycket annat & lite betong sa...

Tack för din snälla kommentar om min trädgård!

Skönt att det fixade sig med kameran. Den kan man ju inte vara utan.

Tänk att de där små ungarna man har haft plötsligt har blivit stora, det går väldigt fort.

Hälsningar Agneta

Linda G sa...

Grattis Sebastian! Hur känns det för morsan att inte ha något att säga till om längre;) Kram

Livet i byn sa...

Grattis Sebastian!

Nä jag har nog en hel del på schemat även på Mallorca. Ska ha en god vän på besök i två dagar. Då blir det shopping och lite lyxliv. Annars ska jag ta dagen som den kommer, vandra runt lite och försöka umgås med föräldrarna. Jag längtar!

Hoppas nu maken kommer i väg i morgon, det borde ju ändå snart börja bli bättre. Hoppas den andra vulkanen håller sig lugn bara...

~Livet i byn

Lilla Kullan ♥ sa...

Du är så rolig. Ja, ibland funkar inte den där kontakten, men så rätt som det är så blir det bättre.;-) Kram Stina

emmathilda sa...

Grattis till din son! 18 år e nog en så speciell dag! :) Kram på dig :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...