23 mars 2010

Grattis Emanuel!


Jag kan inte fatta att min lilling(förutom sladdisen då), fyller 16 år. Åren går så fort så man hinner inte med. Så fort de börjar skolan sätter karusellen igång att snurra fortare och fortare. På bilden nedan är han i alla fall inte så stor, ungefär 1 1/2 år skulle jag tippa.

På bilderna nedanför ser vi honom med katten Selma, vet inte exakt hur gammal han är men troligen 9 - 10 år någonstans. Han sitter i den gamla gungstolen från Sollerön som är så otäck att sitta i, man får hela tiden känslan av att den ska tippa runt.

Ytterligare en bild ner är han inte längre yngst i syskonskaran för då har han fått en lillasyster. Där han ligger på golvet och gosar med Esmeralda så är han 13 år och på sista bilden är det katten Winston han gosar med. Den bilden är tagen i slutet av förra sommaren.

För er som noterat så gosar Emmis med någon på de flesta bilder och han var världens kramigaste unge när han var liten. Helst ville han alltid kramas och kom det någon hem till oss så kröp han raskt dit och ville att de skulle ta upp honom och gosa. Alla mina barn har varit kramiga men Emmis har nog tagit priset.

När han sov bredvid en på nätterna så kunde man ibland flytta sig lite för att inte ligga så nära. Då vände sig ungen i sömnen och slog ut med handen för att hålla om en, när han inte kände något letade han vidare med handen ända tills han vaknade. Det var Emmis i ett nötskal när han var liten.

Nu är han så stor så nu har han inte tid att gosa med morsan. Visst får man en kram om man frågar men det är inte samma sak längre. Jag försöker gosa lite ibland men ni som har tonåringar vet hur det är, det sker typ pliktskyldigast de där kramarna tillbaka.

Nu är det data och musik som gäller och jag ska inte ge mig in på att förklara vad han gör på datorn men han i alla fall sökt it-programmet på Lindeskolan till hösten. Han spelar också gitarr i ett band på skolan, se bilden nedan från en uppvisning i höstas.

Sist så vill jag bara säga till dig Emanuel att Jag älskar dig jättemycket! och det hoppas jag du vet. Det blir lite provisoriskt firande då vi endast är en liten skara hemma i dag. =)

Dessa små ursöta narcisser fick följa med hem från affären i slutet av förra veckan, jag tog de som inte var så utslagna så nu är de jättefina. De fick sitta i 2 soppskålar(gamla loppisfynd). Jag hade tänkt sälja dem på Tradera men de får stanna ett tag, jag har 3 andra skålar som ser liknande ut som jag ska sälja i stället tror jag.

Ha nu en kanontisdag!

9 kommentarer:

Vår sekelskiftes-dröm sa...

Hej!
Grattis till sonens 16-års dag. Pojkar som har fått mycket kärlek blir bra pojkvänner, det är min teori. Narcisserna och ytterkrukerna var jättefina. Vi fettande in möblerna. Ja, vi kanske ska vaxa bordet då kanske det blir lite tåligare. Här är vädret mulet och ca 2 dm snö kvar. Men idag ska vi ta bort kälken, sparken och de gamla skidorna på framsidan av huset. Vi får nog köpa lite vår blommor och sätta i krukan på trappen Och göra det lite vårligt.
Kram Anette

Jenny sa...

Hej Vännen!
Vilket fint inlägg om din käre son Emauel som fyller år (han o jag fyller på samma dag:))! Hoppas han får en riktigt trevlig födelsedag!!

Cool frilla han hade på första bilden;)

Kraam Jenny

CLE sa...

Hej fina Maria!
Ja jisses så man kan sakna sina barn som små barn, mina söner har alltid varit kramiga, Leopold mer än Sebastina, känner igen detta med att ligga brevid i sängen :)

Å he he, får jag tag i ett 'dagsprogram' till helgen så kanske jag leker lite detektiv och spanar in bloggkollegorna ;)

Kram
/Carina

Handgjorda drömmar sa...

Hej!
Vilka härliga bilder - å grattis till din son! Gillade dina soppskålar - visst är det kanon med loppis?!
Tack för ditt härliga inlägg hos mig! Blev jätteglad :) Vi lyckades hålla oss friska allihop (peppar, peppar...)
Önskar dig en riktigt bra dag,
Kram Marie

Josefine, Blåeld sa...

Ja, tiden flyger verkligen fram! Min son är redan snart 2 år, känns ju som igår då jag var gravid...

Fin blogg du har och fint namn också! Jag gillar kaffe och har dessutom en katt som heter Java! : )
Kram!

Designe sa...

Vilka härliga bilder på sonen i olika åldrar och grattis till honom! Såå himla fint med vårblommorna i soppskålarna! Haha..ja ang. 70-talet så gillar man det nog inte pga att man varit med där...gamlingarna gillar ju inte riktigt gamla möbler heller..de har ju varit med om det..som en annan älskar!:)
Här är oxå grått och trist nu, lite sol har vi haft på förmiddan! Ha en bra dag! Kram :

Livet i byn sa...

Nä rman kan inte fatta att de blir stora så fort, vart tar tiden vägen?

Stort grattis i alla fall till sonen!

~Livet i byn

Linda G sa...

Grattis till "lilla" sonen! Ja åren går fort....Kram!

CLE sa...

Hej hej Maria!
Å idag får vi gratta Emanuel på namnsdagen :)

Kram
/Carina

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...