12 mars 2010

Loppis ver. 1.0


Jag har älskat loppisar och auktioner så länge jag kan komma ihåg. När jag var liten följde jag med min morfar & ibland mormor på auktion. Eftersom jag är några och 40 så har jag hunnit med en del loppisar genom åren.

Nu för tiden går jag sällan eller aldrig på loppis. Visst händer det att jag besöker en och annan loppis när vi är ute och åker bil och tid finns men jag är ytterst kräsen och köper bara om jag hittar något jag samlar på eller letar efter. Det beror på att jag har så mycket prylar hemma att jag måste se till att göra mig av med lite, det mesta man kan fynda på loppisar har jag någonstans i mina gömmor.

När jag flyttade till Gammelbo i början av 2006 så var här så trångt att mina grejor hamnade på vinden i kartonger. Nu har de viktigaste kartongerna plockats ur och hamnat där jag har koll på dem. Bilden ovan visar just grejor som jag har koll på som ligger och väntar tills hallen blir klar, för jag ska ha en del av sakerna där.

Eftersom i prinicp inget rum är klart så är jag inte så mycket för att göra fint, det känns liksom inget kul när inte tapeterna eller möblerna passar ihop med min stil. Jag vill ju ha det renoverat så att det blir fint. Men det måste ju få ta sin tid för jag är inget för hastverk, det måste vara ordentligt gjort.

Nu är det så att hela vinden är full med mina prylar och nu ska vi gå på loppis på vinden hade jag tänkt för inte ens jag kommer ihåg vad som finns där uppe i alla kartonger. Håll i er så går vi två trappor upp. =)

Övre bilden visar ena delen av vinden och bilderna nedan visar en bråkdel, med betoning på bråkdel, av vad jag har i min ägo. Allt har täckts av ett svart dammlager som blev när de var på taket och tog bort de gamla pannorna och spikade takpapp.

Ja det var som sagt endast en pytteliten del av alla prylar som finns på vinden. Ramarna på ena bilden är ungefär en tiondel av alla ramar jag har så det gäller att samla dem på ett ställe sen när jag börjar få användning av dem.

Tuppen fick förstås följa med ned, det är ju snart Påsk. ;-)

Alla saker som jag inte ska ha kvar säljer jag på Tradera om det lämpar sig och resten hamnar på min loppis i uthuset, se bilder nedan. I sommar måste loppisen tömmas för i uthuset ska jag göra i ordning min gårdsbutik. Nu är det en massa jobb innan den blir klar och förhoppningsvis hinner jag bli av med lite mer loppisprylar då.

Utanför uthuset sprang jag på den här lilla tallen under takdroppet och den är så söt så den ska jag flytta någonstans på tomten så den får växa upp här på Gammelbo.

Vi har härligt solsken här i Gammelbo i dag och det hoppas jag att vi får ha resten av helgen också, självklart önskar jag er alla också solsken och en riktigt mysig vårhelg!

16 kommentarer:

Mia sa...

Åh så mycket fint du har på vinden önskar att jag hade mer fina saker med historia. Spännande att få se var allt kommer att hamna i huset.
Jag har en liknade tupp efter Kenneths mormor men den är gul.
En gran på tomten det vill jag också ha ville ta en från skogen men det får man ju inte.
Glömde svara på lakanen jag river det går fortare.

Trevlig helg önskar jag dig och din familj
Kram Mia

CLE sa...

Maria, Maria så stora skattgömmor du har :)
Får så dåligt samvete för att jag alltid har så brått med allt, Perre är mer den tänkande typen som säkert skulle kunna bo mitt i en renovering för att man ska ta det lugnt å låta allt växa fram.
Dock gillar han inte alls allt 'gammalt' utan är mer för den moderna stilen, fast kan med den 'stigande' åldern märka en viss förändring =)
Måste komma förbi och kika på din Gårdsbutik när den blir klar.
Kram
/Varina

CLE sa...

He he
/Carina

Mia sa...

hej igen
Jag glömde tacka för tipset om den plastade linneduken.
Ha det bra
Mia

Designe sa...

Ojoj så mycket fint du har där! Tänk att få komma och fynda på din vind!..säg bara till om du ska ha loppis! :) Trevlig helg! Kram

Mycket annat & lite betong sa...

Oj, vad fina grejor! Jag har skrivit listor på vad jag har nedpackat under huset där det är kryphöjd. Så jag vet vad som finns men det är inte lätt att få tag på det.

Jag såg inga spöken på Svartsjö slott, men vår hund vägrade plötsligt att gå in i ett rum. Vi fick bära henne och hon bara skakade.... jag tror inte på spöken... men...

Ha en trevlig helg!
Agneta

Peggy sa...

Tack vännen! din omtanke värmer! Jag vet att det är övergående men ibland tar det så lång tid.....
Kramar!

Tina sa...

Åhh, vad mycket fint!

Kramar

Livet i byn sa...

Min syrra är 15 år äldre än mig. Hon har alltid älskat antika saker och auktioner. Hon har släpat mig runt på sådan när jag var liten. Nu som vuxen strejark jag, men minns ändå hur mysigt vi hade det.

~Livet i byn

Livet i byn sa...

Tyvärr verkar jag inte kunna stava i kväll ser jag. Sådana och strejkar ska det stå och inget annat.

~Livet i byn

Linda G sa...

Herregud vad grejer ni har! Jag lever ihop med Mr.Pedant, han rensar hela tiden så det går inte att bygga upp nåt lager här inte. Tur att jag inte vet allt han åker till tippen med. Uppenbarligen inga saker jag saknar! Kram

Livet i byn sa...

Tack, du är för rar!! Den blusen är fin, jag kan med värme rekomendera den. Passar alla årstider tycker jag.

~Livet i byn

CLE sa...

Mycke ’rappel’ *hihi’ – har jag aldrig hört tidigare, fast fattar innebörden 
Mycke rappel blir det, fniss…

Okej, ingen Gårdsbutik så Loppis får det bli, dyker upp någon gång i sommar ;)
Vem vet, du kanske till och med blir av med en del av dina kära ägodelar, (rapplet får du behålla) hehe…
Å kaffe säger man ju inte nej till, eller kanske en av dina ’berömda’ latté!

Egentligen har vi inte så mycket plats, fast ändå har vi det (det där lät inge motsägelsefullt alls…). När sönerna flyttade ut köpte vi hus, så flyttade från en 4:a till 6 rok – helt ok, nu finns det gästrum till alla å försöker inreda dem lite enkelt å i lite olika stilar. Huset till trots så finns här mycket dåligt med förvaringsutrymmen :(

Å JAAAAAAA, det är så underbart att väga 60-någonting än 70.
Hela jag känner mig piggare även om det bara handlar om några kilo, var som sagt uppe farligt nära 80 för något år sedan så detta känns ljuvligt.

Å näe (skäms lite) hade ingen Lovely Knit i storlek tre innan jag köpte din – hade provat en trea men tyckte den var tajt över bysten. Tror jag hade lite brått med provningen å kanske mycket kläder under….
Å amdra sidan har heller ingen kallat mig för Einstein på länge *hehe’

Tänkte också passa på att göra lite reklam för min ’bytesannons’.
Så ni som vill är välkomna förbi å kika, kanske finns det någon av dina läsare som har just 'min' önskan.

STOR
Kram
/Carina

Jenny sa...

Halloj Maria!
Hihi, nu förstår jag vad du menade med att du inte kan gå på loppis så ofta;)

Vad mycket fina gamla skatter du har, hade gärna gått loss o botaniserat hos dig!
Den där tuppen var ju för söt:)

Spännande att du ska öppna gårdsbutik oxå, önskar Kråkered låg närmre Gammelbo!!

Ha det gott så hörs vi,

Kraam Jenny

Lilla Kullan ♥ sa...

Men lilla kråkan min. Det fanns ju massor av fina saker där. haha...Roligt ju.;-) Kram Stina

Jenny sa...

Hej igen Vännen!
Här i Göteborg är det oxå mulet o grått idag..men plusgrader åtminstone så snön smälter;)

Kul att du gillade mitt porslin i vitrinskåpet! Har visat det lite närmre på bloggen förut men nu var det länge sen..kanske ska göra det igen för "nypåstigna" läsare:)

Ha en bra dag! Nu ska jag jobba vidare (sitter o bloggar lite i smyg hehe!)

Kraam Jenny

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...