1 mars 2010

Vad är det med katter och datorer?


Hemma hos oss finns det ett rum som vi kallar biblioteket, det ska nämligen bli ett bibliotek när det blir klart hos oss. Nu finns det förvisso en massa böcker där men också en säng där Johanna sover, ett skåp, 3 stora garderober och två skrivbord vända mot varandra.

På det ena skrivbordet har jag min dator och det andra är ledigt men det är lite datorprylar där, bland annat en skärm och ett tangentbord. Fredrik sitter där ibland men oftast är det Johanna som håller till där när hon är här varannan helg.

Nu till fenomenet katter & datorer. De ska alltid ligga på bordet, helst så inknölade som möjligt mellan bägge skärmarna eller var som helst om det går. Ibland ligger de ovanpå min burk som står närmast fönstret, se bilden med Winston(honkatt = mitt fel = annan historia) på modem och router.

Ovanpå modemet och routern är också en av favvoplatserna. Om någon av dessa prylar dör så kommer det att bero på att de sakta men säkert kvävts av katthår. Hade de fått som de hade velat så hade jag alltid haft en katt liggandes halvvägs upp på mitt tangentbord men jag plockar konstant ner dem när de kommer upp så jag tror de börjar lära sig att mitt tangentbord är fredad zon.

Nu lämnar vi kattlusingarna för den här gången och går över till något helt annat. Jag gjorde ju ett inlägg tidigare här om EmyLittle, företaget som gör kläder och prylar med dalaanknytning.

Åsa på EmyLittle skickade mig ett mail med en bild på en shoppingbag à la Dalarna som kommer ut i butik i mars. Jag kan mycket väl se mig själv på shopping i full färd med att fylla den med vackra kläder och saker. ;-)

Hoppas ni får en härlig start på veckan, här vräker snön ner och har så gjort sedan i fredags. Fredrik har åkt till Danmark igen så nu är det bara jag, Esmeralda & Emmis hemma. I mitten av veckan väntas Sebastian hälsa på sin mamma under sportlovet.

6 kommentarer:

Mia sa...

Roliga bilder vi har inga katter men jag kan tänka mig att de tycker att det är varmt och skönt på de elektriska prylarna nu när det är så kallt ute.
Jag kan verkligen inte sluta le de är ju så söta speciellt den lilla svart vita i fönstret.

Angående mitt syrum så är det inte så städat överallt bordet är ett kaos men det kommer bli bra när förvaringen i övriga rummet blivit klart.

Du får ha en bra dag.
Kram Mia

Fredrik P sa...

Det vet du väl att katterna av idag är avtrubbade och succesivt har avlat bort sina jaktinstinkter(Dock ej Selma). Det enda våra katter orkar jaga i dagens IT-samhälle är "Datormusen". Snöblandat regn i Köpenhamn just nu....Ska leta efter Molly-butiken i morgon, skulle visst bli bättre väder då...

Kram älskling....

Linda G sa...

Våran katt ligger gärna på modemet. Det blir ju lite varmt! Annars jagar hon allt som rör sig. Tar allt, inklusive stora skator. Inte dåligt av en liten 3 kilos kisse! Kram

Livet i byn sa...

Gosh vilka mysiga bilder!! Vår sons katt vill också alltid ligga på tangentbordet. Han är en riktigt liten huligan - katten alltså ;0)

~Livet i byn

Jenny sa...

Halloj!
Vilka gottegrisar de är katterna på Gammelbo!:)
Gösta håller sig än så länge på soffan eller på fårskinnsdynorna på matrumsstolarna:)

Vilken söt väska!! En sån skulle jag oxå vilja ha!

Ha det gott,

kram Jenny

CLE sa...

Hej bästa Maria!
Nu är man tillbaka till vardagen, dvs. att sitta uppkurad i soffan och läsa bloggar :)
Ser att jag har en hel del att uppdatera mig på...
Vi är hundmänniskor här hemma, har försökt få Perre att skaffa katt också, men det är ett blankt nej :(
Sköt om dig, så hörs vi
Kram
/Carina

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...