8 februari 2010

Framtidsplaner

Nu ska ni få en guidad tur i vårt renoveringskaos. Arga snickaren skulle säkert gråta blod om han såg hur det ser ut. *hehe* näää så farligt är det nog inte. Det går lite sakta bara men vid det här laget har jag vant mig.

Bilden nedan föreställer vår utbyggnad tagen för någon sommar sen. Nu är det lite mer panel, foder runt fönstren och målat 2 vändor. Sista vända ska vi måla till sommaren och då ska också det gamla huset målas om så att allt blir nytt och fint.

Nästa bild visar vår blivande matsal. Den har ingen hög prioritet så vi får se när det blir, inne i mitt huvudet är allt förstås klart redan. =)

På nästa bild finns det kommande kontoret. Det kommer att bli jättelitet och avlångt men vi behöver inte så stort, bara vi får plats med varsit skrivbord och några hyllor. Ska bli skönt att få undan datorerna i ett rum där man kan stänga dörren om det kommer gäster.

I helgen blev vi då äntligen klara med trägolvet i grabbarnas rum, det fattas förvisso 2 vändor men det lägger vi in i morgon. Nu ska det upp en mellanvägg och dörrar samt taket ska målas en sista gång. Sen är det bara roliga saker kvar som foder, lister, möbelmålning, tapetsering och piffning tillsammans med grabbarna.

I min fantasi så är grabbarnas rum redan klart och jag planerar för fullt hur jag ska göra med Esmeraldas rum som står näst på tur för mig. Jag har redan hittat en tapet som jag tror jag ska ha där, en svagt skär med vita små detaljer.

Fredrik får fortsätta nere i hallen där vi håller på att sätta upp pärlspont och bygga in ett hyllsystem som ska målas i samma färg sen. Pärlsponten kommer att fortsätta uppför trappan och i den lilla hallen ska vi ha en tapet från Lim & Handtryck som heter Mölletorp. Trappan ska målas vit för pärlsponten ska bli ljust gråbeige, svårt att förklara men det kommer på bild när det blir klart. Här är hyllsystemet på väg att växa fram, i dag är det klart men inte målat.

Tänk vad det ska bli kul att få visa färdiga bilder i bloggen någon gång. ;-) I alla fall så avslutar jag med en bild på en av mina orkidéer som setat på undantag men nu börjat blomma igen.

Nu får jag önska er alla en härlig start på veckan!

6 kommentarer:

Jenny sa...

Hallå Gammelbo! Kråkered här:)

Vad kul att få se bilder från er renovering! Kommer bli såå fint:) (måste kolla in den där L&H tapeten sen, blev nyfiken på vilken det är).

Bilderna får mig att tänka på de första åren i mitt förra hus, som jag hade med min dåvarande sambo. Vi renoverade tyvärr för mycket och jämt så när allt var klart var det dags för separation och huset fick säljas..det var en jobbig tid men jag är några erfarenheter rikare i alla fall..

När Peter och jag flyttade ihop i det här huset 2008 var mycket redan gjort av de tidigare ägarna (även i trädgården:)). Vi målade om i några rum när vi flyttade in o köpte kakelugnen, det var allt:) Fast det är klart, i ett hus som är över 80 år gammalt finns det alltid nått som behöver fixas:)

Ha en trevlig vecka goa du!

Kraam Jenny

Anonym sa...

Hej Maria! Det kommer att bli så fint! Smart hyllsystem, sånt kan man aldrig få för mycket av! Kram Carol

CLE sa...

En eloge till ert byggprojekt.
Själv höll jag på att bli skogstokig över att det tog flera veckor att bredspackla och måla 'alla' (fem) rum när vi köpte vårt hus för några år sedan. När det gäller grovjobbet så som golvläggning, målning etc. så har jag tålamod som en femåring :)
Beundrar alla som tar det varligt och tänker innan man agerar, då blir det allt som ofta också som finast och bäst.
Fortsatt stort lycka till med ert projekt.
Du e grym och verkar (det jag nu sett) ha en toppensmak så e inte ett dugg orolig för er :)
/Carina

Linda G sa...

Gud vilket jobb! Jo då, är äkta rödhåriga både Vincent och jag. Jag förstärker mitt i bland bara. Om det blir Molly-fika i Borlänge hakar jag gärna på:) Kram!

Designe sa...

Oj, vilket jobb!..men det kommer att bli jättefint såklart! Kul att få se före-bilder! Så vackra gamla dörrar ni har! Ser fram emot fler bilder! Tack för kommentaren hos mig! Ja, det var jag som gjort muggarna! :)

Peggy sa...

Oj vilket jobb ni har framför er..!! Jag är helt säker på att det kommer att bli så jäkla fint när du är färdig med renoveringen! Jag skulle aldrig orka med något sånt projekt ;-) Tack för dina omtänksamma ord i går, idag är jag fit for fight igen, jag hade nog bara fått något lurigt litet virus som snabbt drog iväg igen :-)
Ha en fin dag vännen!
Kram!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...