10 februari 2010

Lantlig Charm


Att Anette med bloggen Lantlif håller på med en bok om lantlig inredning tillsammans med fotografen Katarina, kan ju ingen ha missat. För mig som gillar den här typen av inredning är den här boken ett måste.

Anette frågade läsarna vilket bokomslag av fem olika de tyckte bäst om och självklart så gissade jag rätt. Hur det kommer att se ut ser ni nedan och jag tycker omslaget är klockrent. Det visar precis lagom mycket och är inte för detaljerat. En sliten stolsrygg och en krackelerad kakelugn i bakgrunden, allt i ljusa vackra färger. En bok som inte bara kommer att läsas utan även ligga framme som prydnad.


Det är väl det här om något som är just lantlig charm, att någon annan har tummat på stolen, krukan, fatet eller koppen innan. Någon har omsorgsfullt lagt ned timme efter timme på att brodera ett monogram på ett örngott som sedan ett barn har snusat och sovit på. En mamma har tvättat och manglat örngottet många gånger så det blivit alldeles mjukt till slut. Gamla möbler, textilier och tingestar har en själ, ett budskap att berätta.

På bilden nedan ser du författarinnan själv och några bilder ur hennes bok. Jag själv som är extra förtjust i gamla textilier njuter som bara den.

Anette säger själv i sin blogg att hon går tillbaka till sig själv och frågar, vad skulle jag vilja ha i en bok? Det har sedan fått styra innehållet i hennes och Katarinas bok. Det här sättet att tänka på är det jag själv tänker använda mig av när jag startar upp min gårdsbutik med lantlig och antik inredning. Jag kommer att göra den precis som jag skulle vilja att en gårdsbutik var. ;-)

Jag önskar Anette & Katarina lycka till med sin bok och sällar mig till de som kommer att införskaffa boken så snabbt det bara går när den kommer ut i maj.Önskar alla en härlig mitt-i-veckan-dag!10 kommentarer:

Anonym sa...

Hej
Hoppas det snart handlar om annat än den fina boken
snart!! de blir, för mycke fjäsk... Er bloggare emellan man måste veta var gränsen går ....
Kram på Er alla inredningnördar

Jenny sa...

Halloj Maria!
Tycker oxå det var rätt omslag som vann:)
Den där boken är en must-have-item för mig oxå- Tror vi får vara snabba när den släpps i maj, den lär ta slut i ett nafs:)

Har lagt till dig i min länklista nu, hoppas det är OK! Gillar ju dig och din blogg görmycket (som vi säger i Göteborg:))

Kraam Jenny

LantlivsAnette sa...

Ohhh man tackar..sååå fint du har skrivit !!
Du, tyvärr så ser jag att den där anonyme fan har varit inne hos dig också, verkar vara en väldigt avundsjuk o bitter människa, och att dessutom skriva sådär anonymt...sjukt..
Ha en toppen dag vännen
Kraaam Anette

Mia sa...

Önskar dig en fin dag! :) Kram

AnnaCarin sa...

Hej,
Jag älskar Anettes blogg och läser den varje. Inredning och OM är verkligen ett beroende som jag inte vill vara för utan. Ser med spänning fram emot att få se hennes bok irl.Fortsätt skriva som du gör. Det är ju upp till var och en om man vill läsa eller inte.
Kram AnnaCarin

Maria sa...

AnnaCarin: Du hade ingen blogg så jag skriver här i stället. Jag kommer att fortsätta skriva om det jag vill, helt klart. Anledningen att jag skriver om Anettes bok är att jag ser fram emot den extra mycket.

Jag har de andra 2 inredningsböckerna som också är utgivna av bloggande, inredningsintresserade kvinnor. Men skillnaden med Anettes bok är att den ligger mycket närmare min egen stil än de andra böckerna gjorde.

Jag är barnsligt förtjust i gamla möbler, textilier, porslin mm.

Jag skulle aldrig kritisera innehållet i någon annan människas blogg om de inte uttryckligen frågade om min åsikt. Då skulle jag de dem ett ärligt svar.

Hoppas jag får se dig här fler gånger och ha en kalasbra dag!

Kram,
Maria

Peggy sa...

Nu fick jag mail om att den svarta inte fanns i storlek 3 :-( fast de skulle eventuellt få in fler....underkjolarna är så snygga och man vill ha dom i alla färger men man får väl sanas sig lite :-) förstår hur du känner dig, har själv varit lite låg några dagar nu och har haft svårt att sova och det sätter sina spår med en gång! Som tur är så jobbar jag endast 16-22 idag så det är lite lyxigt för mig :-)
Ha d gott vännne!
Kramar!

Lilla Kullan sa...

Du är ju för härlig du.
Ja, man blir inte omtyckt när man vågar och är modig när det gäller. Det är hemskt när sanningen kommer fram, vet du.;-);-)
Kram Stina

Livet i byn sa...

Japp tyget är så där matt och lite sammetsaktigt. Hur fint som helst vill jag lova och sitter som en dröm på...

~Livet i byn

Lilla Kullan sa...

En bamsekram till dig.:-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...