4 februari 2010

Johanna jag älskar dig!


Jag har en dotter som heter Johanna. Hon tänker bara besöka sin mammas blogg om mamma skriver något nice om henne. Jag citerar henne från en kommentar i förra inlägget: "Men jag lovar fortfarande inte att ja tänker läsa bloggen. Bara om du skriver nå nice om mej ;)"

Så därför kommer jag att tillägna henne det här inlägget, vad gör man inte för att få flera läsare. *hehe* Alla bilder i det här inlägget är hennes egna som hon lämnat på min dator när hon fick en egen, så urvalet var inte så stort när jag skulle välja bilder. Jag har i alla fall valt dessa bilder.

Johanna var världens gulligaste när hon var liten, ja så klart är hon gullig nu också. Snällare barn får man leta länge efter, hon var verkligen mammas lilla prinsessa. Tyvärr har jag inga digitalbilder från hennes barndom i min dator som jag kan visa.

I år är det 19 år sen hon föddes och numera läser hon tredje året Teknik med inriktning på design på gymnasiet. Ända sen hon var liten har hon tecknat och målat väldigt mycket och till skillnad från sin mamma så har hon fortsatt med det ända upp i tonåren. Ibland provar hon lite nya tekniker men mest ritar hon nog på datorn numera. Bilden nedan visar ett öga som hon ritat i Photoshop.

Akara är Johannas "artistnamn" och som födelsedagspresent så fick hon domänen http://www.akara.se/. Ännu finns inget på sidan men vi får väl hoppas att hon fyller den med vackra bilder så småningom. Nedan finns det en bild i blyerts som jag hittade på datorn. Jag vet inte vad det är för små söta djur men Johanna målar ofta djur som inte finns då hon har kvar den där fantasin som jag själv tappade någonstans på vägen.

Här kommer ett tecknat självporträtt som hon gjort. Man blir nästan lite full i skratt när man känner igen kläderna. *ler* Nu väntar jag bara med spänning på att hon ska göra ett skolarbete, nämligen måla en stor bild på väggen i entrén till skolan där hon går. Det ska verkligen bli spännande att se hur det blir, jag har bara sett en blyertsskiss än så länge.

I helgen kommer Johanna hem till mig och det ska bli jättemysigt att träffas, eftersom hon bor hos sin pappa under veckorna så träffar jag henne bara vissa helger och lov. Oftast är hon här varannan helg och det får man väl vara glad över, att en tonåring vill hälsa på sin mamma i skogen varannan helg.

Här är hon tillsammans med lillasyster Esmeralda som är väldigt förtjust i Johanna men oftast är hon så klåfingrig och retsam att Johannas tålamod som vanligtvis är rätt stort, inte räcker till. ;-)

Till helgen ska jag och Fredrik lägga trägolv så det blir klart i grabbarnas rum, de flesta barn kommer att vara här i helgen så de får sköta markservicen med matlagning och sånt. Skönt med stora barn i bland.

Önskar alla en härlig vinterhelg!

10 kommentarer:

Jossan sa...

Vilket fint inlägg, och vad duktig hon är Johanna, vilka bilder !!!

Klart Esmeralda vill va klåfingrig med storasyskonen hehe, minns väl själv hur jag var med syrrans saker !

Jenny sa...

Hej Maria!
Vilket fint inlägg om Johanna! Vad duktig och kreativ hon är! Roligt att få se några av hennes alster här på din blogg:)

Vilken bra bild på systrarna Esmeralda och Johanna, de är lika söta båda två!

Ha en trevlig fredagkväll!


PS Jag tror att det var dig jag bjöd över på Tradera igår?, det var en Odd Molly reflex..såg att det var en "javaböna" som oxå var med o bjöd, sorry men den hamnar på Kråkered, hihi!

Kraam Jenny

Livet i byn sa...

Vilken fin bild, de är allt lite lika sin mor tycker jag. Men sådant vill nog inte barn veta :0)

Hon är väldigt duktig på att rita och teckna i alla fall.

~Livet i byn

Livet i byn sa...

Det är lite knas det där med storlekarna. Jag har ju storlek 0 i många plagg och det finns inte alltid. I dag blev jag dock glad när Ajabaja tagit in storlek 0 i Livealot blusen. Det är ju lika illa med storlek 4:a ibland...

~Livet i byn

Theodora sa...

Vilket fint inlägg och vilken fin tjej. Skall bli så spännande att se hur mina barn blir när de blir äldre. Vad de vill utbilda sig till och vilke intressen de kommer ha.
Kram

Linda G sa...

Vilken duktig tjej! Fattade inte först att det var din dotter, men när hon öppnade mun fanns det inga tvivel. Ni låter ju likadant när ni pratar:) Bra att hon blev nöjd, hann inte titta så noga hur det blev. Hade fulla häcke´n i min hörna! Ha en bra helg. Kram

Jenny sa...

Hej igen Maria!
Jag gissar att ni håller på att lägga golv för fullt just nu, hoppas det går bra!:)

Du och jag verkar vara korsordstvillingssjälar, hihi! Tycker oxå om riktigt svååra kryss och speciellt A-korsordet i Allers!! Tyvärr har jag aldrig lyckats lösa det helt men min kära mormor (som var den som fick mig att börja lösa korsord när jag var mindre)löste det några gånger, hon var en fena på kryss! Minns att hon alltid satt med en kopp kaffe och sina korsord på morgonen när jag sov över hos henne och morfar i barndomen:)

Ha en trevlig kväll!
Kraam Jenny

CLE sa...

Hej hej,
Den dottern går inte att neka till - jisses så lika ni var :)
Man kan ana att hon dessutom har ärvt den kreativa sidan från sin mor.

/Carina

Jenny sa...

Hej Maria!
Vad flitiga ni är!! Din beskrivning av hur hallen kommer att bli låter som nått i min smak, tapet från lim och handtryck och pärlspont..suck vad fint!

Ha en trevlig kommande vecka!

kram Jenny

Katinka sa...

Johanna är verkligen lite lik mig också! Kul! Kram

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...