23 februari 2010

Jag fryser.......


Fredrik har åkt till Danmark och där kommer han att vara till fredag. Kul för honom men vem ska nu elda så det är varmt och gott i Gammelbo?

När jag hade skjutsat Musen till dagis i går morse och kom hem så visade innetermometern på all-time-low, 9,7 grader, förvisso varmgrader. Jag borde ju ha förstått att det skulle vara kallt inne för det var -27,5 grader ute när jag skjutsade henne.

Så här såg det ut på ett fönster på övervåningen i går och märk väl att på övervåningen var det varm och skönt jämfört med nedervåningen. Ja, ja det var väl bara att sätta i gång och elda. Sagt och gjort, jag eldade och eldade och eldade och eldade lite till. På kvällen hade jag lycktats få upp tempen till ca 15 grader.

Kul - NOT , jag frös som en hund hela dagen i går och när jag hämtat Esmeralda så tillbringade vi resten av dagen i sovrummet där det var varmt och skönt. Jag till och med tog upp maten på en bricka så vi kunde äta i sängen. Musen såg väldigt glad ut och åt som bara den. =)

På tal om sovrummet så finns denna rakspegel på väggen där just nu. Jag älskar gamla rakspeglar och har ett antal, det är just nu bara denna som sitter uppe på någon vägg. Lite gamla raksaker ligger framme samt en bok som jag och Esmeralda köpt till Fredrik på Fars Dag 2008.

I spegelbilden skymtar en dikt som Fredrik skrivit till mig som jag målat på en garderobsdörr. När vi renoverar så ska jag ta fram spegeldörren under och måla, sen tänker jag måla dit dikten igen för den är så vacker.

Från sovrummet raskt över till köket där jag har en liten hopplockad kryddbricka. För tillfället innehåller den två små pressglaskaraffer från Gullaskruf. Jag har köpt mina på auktion och på loppis vid olika tillfällen och just de här dyker upp titt som tätt, det finns även med färgat glas.

I mina har jag äppelcidervinäger med honung och olivolja Limone, det kan liva upp vilken tråkig sallad som helst. Sen är det ett litet saltkar och ett annat kar som är tomt för tillfället. Det finns också en liten ljuslykta för värmeljus och den är köpt på Q Outlet i Kungsör. Jag är ju en riktig ljusmänniska vilket jag antar att jag inte är ensam om. ;-)

Nästa inlägg blir det nog Molly igen, jag har svämmat över med paket här på sistonde. Nu är ju inte det mitt fel att OM släpper allt man vill ha på en gång och att man blir så orolig att det ska ta slut att man köper i stället för att vänta och sprida ut inköpen.

Hoppas att ni har det varmt och skönt!

8 kommentarer:

Fredrik P sa...

Jag kommer hem och värmer dig så fort jag kan.....

Kramar

"diktförfattaren"

Livet i byn sa...

Jag fryser jag med :0))

Den gamla jeanskjolen är min favorit ännu, den nya är också fin men det går inte att jämföra tycker jag. Den första är mer klassisk och håller i många år.

Jag beställde den 16/2 från henne så då får jag nog vänta någon dag till då. Tålamod är inte min starka sida.

Kom ditt paket med den vanliga posten eller DHL? Ser att man inte kan söka på kollienumret i Sverige...

~Livet i byn

Mia sa...

Hoppas du fått upp värmen i huset nu, det verkar jobbigt. Hur gör ni på natten vem eldar då? Räcker det om man eldar på mycket innan man går och lägger sig?
Sådant man inte tänker på när man har elpanna men nu när det varit så kallt räcker det knappt hela dagen om man tvättar och diskar en maskin om dagen.
Ni ser ut att ha ett mysigt sovrum i allafall.

Du får ha det så bra det går i kylan.
Kram Mia

Linda G sa...

Säger bara; BERGVÄRME! Underbar uppfinning;) Tjäla inte fast i skogen. Kram!

Livet i byn sa...

Lilla bilen är tokdöd! Det är generatorn som lagt av. Den måste renoveras...typiskt!! Hoppas den går att fixa för jag vägrar att köpa en ny bil.

Underkjolarna är stora i storlek, nog är det väl ändå trist att det inte ska gå och få tag på de varor man vill. Vilka färger tog du?

Jag har en i almost black, dark powder och en i rouge. Lika fina allihopa.

~Livet i byn

Linda G sa...

Skulle du vilja sälja den röda Chrysalisen så är jag spekulant! Kram

Jenny sa...

Hej Vännen!
Brr vad kallt det låter hos er på Gammelbo!!
Hoppas du fått upp värmen nu!

Vilken romantisk Fredrik du har som skriver dikter till dig..det har min Peter då aldrig gjort till mig;)

En sån där rakspegel i mörk färg skulle jag oxpå vilja ha, lyllos dig som har en!

Gösta har redan börjat relaxa alltmer härhemma och han har blivit en riktig kelgris, hihi!
Det dröjer nog inte länge förrän han springer omkring här som han aldrig gjort annat:)

Kul att du är med i min tävling förresten!

Kraam Jenny

Jenny sa...

Halloj!
Vilken dum förkylning som inte ger med sig:(

De svarta Sturehofskrukorna har jag oxå kikat på, ursnygga!!

Imorse när jag kom ner från övervåningen var Gösta som bortblåst..letade i varje rum men kunde inte hitta katten någonstans. Tillslut hittade jag honom,han hade krupit in bakom tvättmaskinen i badrummet på övervåningen!Han lär komma ut därifrån som en dammtuss, har aldrig städat där bakom,hihi!

Vad gott med pannkakor o sylt, det åt jag o Tindra häromdagen!

Krya på dig o hoppas att ni har varmare i huset idag!

Vilken fin bild på katten Selma här i högerkolumnen! Vilken cool teckning (heter det så?) hon har i ansiktet:)
Kraam Jenny

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...