4 mars 2011

Vårstädning pågår!


Jag älskar att storstäda, det luktar så gott och är så vackert med glasklara rena fönster. Det uppstår en möjlighet att möblera om och att piffa upp med nya gardiner eller andra prydnadssaker, kuddar etc.

Å andra sidan hatar jag att städa, det är det tråkigaste som finns. Nu pratar jag om vanlig vardagsstädning, ni vet när man dammsuger och ett par timmar senare syns det inte att man gjort något alls för katterna har lekt så hårtussar har flugit och någon har kommit utifrån och dragit med sig grus in.

Nää för att städning ska vara kul för mig ska det ge resultat, hur underbart är det inte att dammsuga när det riktigt rasslar i dammsugaren eller att rengöra världens lortigaste spegel där fyraåringen har "ritat" med kladdiga händer bara för att man kan göra så.

Nu har jag i alla fall laddat för den stora vårstädningen 2011, mer beredd än så kan man inte vara. Jag har införskaffat mig en Housekeepers Box för alla mina städattiraljer, den är sååå elegant i beige emalj med vackert röda detaljer. Såg den första gången förra sommaren i Karlskoga men var för snål, väl hemkommen ångrade jag mig som f-n och satte igång en massiv googling för att få tag på densamma.

Hittade till slut en i en nätbutik, vilken är faktiskt egalt för jag klickade hem den allra sista i höstas någon gång så de finns knappas kvar. Nu finns det liknande boxar lite här och var om någon blir sugen på att samla sina städprylar på ett och samma ställe.


Sen har även jag lyckats få tag på de vackra fransiga vita tulpanerna som jag sett i några bloggar jag brukar läsa, om jag inte missminner mig så har både Stina/HemmaPåLandet & Susanne/Vildrosen visat underbara bilder på just den tulpanen. Man kunde inte undgå att önska sig egna vita, fransiga underverk. ;-)


Mina älskade barn är här i helgen och just nu sitter den minsta solstrålen på dass och skriker efter papper. *suck* Det är nog dags att gå och lägga henne tror jag, ni andra kan ju stanna uppe lite längre.

Ha nu en riktigt mysig helg allihopa!

8 kommentarer:

Vild-rosen sa...

Veckostädningen är inte kul men håller med om att det kan vara rolit att städa när skall byta gardiner, fixa till etc etc. Som det är nu så känns det meningslöst då det är blött ute och de fyrbenta skall ut och när de kommer in så är golvet fullt av tassar.
Vilken fin box du köpt och sådan såg du i Karlskoga...den finns antagligen inte kvar nu, vilken affär var det, Vita Rum?
Visst är de fina och lite ovanliga de där fransiga vita tulipanerna.

Kram Susanne

Linda G sa...

Ta din housekeepers box och kom hit till Stadsskogen och fortsätt lite;) Kram och trevlig helg!

everydaymolly by bina sa...

Åh vad härligt med städ-laddning! (eller efteråt iallafall) här är fortfarande aningen kallt för min smak så fönstren får vänta ett tag.. rullar ner istället. ;)

Hoppas du får en superfin helg!
Kraaaaaaam

Vild-rosen sa...

Godmorgon på dig,
Då vet jag, vad affären heter " Hus No 4" och den har flyttat från torget och ligger på gatan nedanför busstationen nu. Boxen den, den finns inte kvar har aldig sett någon sådan.
Ha en fin söndag
Kraaaaaaaaam

andi sa...

Hejsan!
En sådan skulle man ha, perfekt att ha alla saker samlade i! :)
Så häftiga tullisar! Aldrig sett sånna förut.

Ha en fin vecka!

Kram
Anki

Lingonberrie sa...

Sån fin städlåda du har! Jag har en gammal äggakorg som är lagom stor men den tål inte vatten så bra..
Hoppas att din helg varit fin!!!
kramar!

Pilgården-Susanne sa...

Hoppas städningen gick galant med så fina hjälpmedel =)
Väntar fortfarande på lusten att hugga tag i den biten.
Tulpanerna var ju jättefina! Tänk om man kan hitta såna lökar i höst så man kan sätta i trädgården.
Kram Susanne

Tess på Tilda och Mamma sa...

Nej inte är det kul att städa, men efteråt brukar jag känna mig rik. Finns inget härligare än nystädat hus.
Ha en bra dag.
Theres

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...