5 september 2011

Besök vid gårdsbutiken Pilgården


I juli under Fredriks semester så tog vi en Dalatripp och åkte runt Siljan. Vi började i Smedjebacken och lämnade Esmeralda hos Morsan för att vi skulle få lite tid för oss själva och inte känna sån stress och tvång att göra barnsaker.

Trippen gick sedan vidare upp till Borlänge, Gagnef och Leksand där jag besökte den lokala Odd Mollybutiken samt Lantliv. Vi hann även med att äta på en restaurang i Leksand och med tanke på alla turister där över sommaren så vet man minsann att ta betalt för sin mat.

Raskt vidare till dagens höjdpunkt, nämligen min goa bloggvän Susannes gårdsbutik Pilgården som hon öppnat nu i sommar. Susanne var jättegullig och butiken var sååååå fin. Eftersom jag hade glömt min kamera så fick Fredrik äran att ta foton med sin Iphone, vilket han skötte med galans.

Några dagar senare satt Esmeralda och spelade spel på hans mobil och lyckas få den att låsa sig vilket händer lite titt som tätt. Då är det bara att plugga in den i datorn och vips är den som den var sist han satte den i datorn, det var bara att den här gången fanns ju så klart inte alla vackra foton som han tagit på Pilgården med. *suck*

Så bilderna som ni ser på bloggen i dag från Pilgården har jag med Susannes tillåtelse lånat från hennes blogg, gå in och kolla hos henne för där finns mer. Bland annat har de inrett ett uthus till sommarlokal och man tappar nästan andan, så fint har det blivit och så perfekt för fester.Självklart handlade jag lite när jag var hos Susanne, nedan ser ni vad som fick följa med hem. En EXIT-skylt tyckte Fredrik vi skulle ha för att delvis dölja hålet som går rakt ut, självklart ska det upp tapet så småningom men så länge får skylten sitta där. ;-)

Jag köpte en ny burk, en Mailegkanin till Esme och en gammal sockerströare (jo, hon har lite gamla saker också mitt i allt nytt). Jag skulle vilja handla mer, framför allt så hade hon fina textilier men då jag inte har kommit så långt i renoveringen är det svårt att veta exakt var och hur mycket man vill ha av tyg och sånt.

För oss gick resan vidare till Mora och deras lokala Mollybutik, där var det halva priset och det fanns inte så mycket kvar kan jag säga. Vi drog sen vidare till Rättvik, Nittsjö och självklart genom Tällberg tillbaka till Leksand/Insjön. Det blev ett snabbt pitstopp i Borlänge hos älskade vännen Anna innan vi drog vidare ner till Smedjebacken för att plocka upp Gullmusen.

Om ni har vägarna förbi Siljansnäs så tycker jag ni ska passa på att besöka Pilgården, öppettider och sånt finns på Susannes blogg med samma namn. Jag tänker i alla fall besöka henne fler gånger och den här gången ska jag se till att jag har lite mer tid och inte är så stressad, det blir mycket när man försöker hinna med hela Siljan på en dag.

Här i Gammelbo har jag Fredrik hemma den här veckan och jobbar, det är jättemysigt att få ligga i sängen på morgonen för han tar med Esme upp och kör henne till dagis. Rena rama lyxen skulle jag nog vilja kalla det. *hihi*

Hoppas veckan har börjat bra för er!


6 kommentarer:

Jenny sa...

Hej Vännen!
Vilken mysig Dalatripp ni hade du och Fredrik!
Susanne ser ut att ha mycket vackert i sin gårdsbutik, ska ta o kika in på hennes blogg!

Ha en mysig kväll klappa kattungarna från mig;)

Kraam Jenny

Linda G sa...

Ser ut som ett mysigt ställe:) Halv ett i morgon? Kram!

Anonym sa...

Suck, dessa butiker är underbara men en mardröm för plånboken:-)

Kram

Tiger sa...

Tack för utflyktstipset! Ser ut att vara ett mysigt ställe!

Grattis till de söta kattungarna! Lär bli full rulle så småningom...

Sensommarhälsningar
Elisabet

HOUSE of ADELA sa...

Å först av allt....vilka SÖTA små missar!! Å jag smälter...skulle ta hela högen men de blir ju stora ja....;) Och vilken härligt tur ni har gjort med. Butiken där ser ju toppenfin ut, ser att hon har ett slags fågelbur/hus jag har letat efter;) Synd att det är långt borta=)
Tack för dina rader hos mig;)

Kramar
Adela

Pilgården-Susanne sa...

Hej vännen!
Oj vad mycket fint du skriver om min butik! Ja det var så kul att ni kom hit! Har varit på formex o det är helt överväldigande när man "måste" handla om du förstår. Pust! tar på krafterna =)
Kram Susanne

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...