20 september 2011

Bönstil & FavoritdesignerSTIL - Hur skulle jag beskriva min stil?

Ja ha ja, det här var inte lätt. Jag vet faktiskt inte om jag har någon stil över huvudtaget eller så är det nog så att den varierar beroende på mitt läge i livet. Inte så mycket på just ålder utan snarare på i vilket stadie av livet jag befinner mig och hur min dagliga sysselsättning ser ut.

Min stil i dag i det liv jag lever i Gammelbo är inte särskilt glamouröst, för det mesta så går jag klädd i en målarfläckad tischa och ett par urtvättade velourbrallor. Självklart tycker jag om att klä upp mig och det händer någon enstaka gång då och då. Fram kommer då kläder som annars göms i garderoben, typ vackra Mollysar och annat. Eftersom jag är en humörmänniska av stora mått så klär jag mig alltid efter humör, men i regel tenderar det att bli mer och mer bekväma kläder ju mer kilon som lägger sig på.

Ska jag definiera min stil över hela mitt liv så har den varierat något, ibland är det jeansperioder och ibland är det kjolperioder. Snygga skor är inget jag har perioder på, jag har alltid haft ett gott öga för ett par snygga stövlar. Kort sagt jag är en människa med en mycket varierande smak och jag ska försöka visa den genom ett diagram.


Kvinnlig stil: Jag gillar kvinnliga kläder där det framgår att jag just är kvinna, typ kjol, klänning, högklackade skor samt andra feminina detaljer så som små rosetter, volanger etc. 

Jag gillar inte alltför mycket av det goda, ej för ryschpyschigt.

Tuff stil: Jag gillar jeans, boots, svarta kläder (gammal hårdrockare som jag är) samt skinnjackor.

Jag gillar däremot inte nitar, det stadiet är passerat för länge sedan. ;-)

Naturlig stil: Linnekläder, kläder i naturfärger typ brunt, grått, vitt, beige etc. Framför allt kläder i material som andas.

Jag gillar inte när den naturliga stilen gör avkall på det estetiska, alltså skulle jag aldrig ha fotriktiga lågskor för att de var bra för miljön eller foten om de inte var snygga.

Bohemisk stil: Jag är lite bohemisk av mig och kan mycket väl tänka mig att gå i trasiga kläder, om de är så sköna att jag inte kan släppa dem. Gillar allmänt avslappnade kläder som inte sitter åt för mycket.

Jag gillar inte: Långa kjolar, skärp i midjan och ej heller oranga kläder.

Affärskorrekt stil: Jag kan klä mig i rätt kläder för rätt tillfälle men gillar inte att ha för affärskorrekta kläder för länge, sånt åker oftast av innanför dörren hemma.

Gillar ej: Blus instoppad i kjol eller byxor, det går fetbort.

Tokig stil: Med det menar jag att jag ibland kan få något ryck och klä mig i något totalt omodernt eller i andras ögon kanonfult enbart för att jag gillar det, jag har inga som helst hämningar och bryr mig inte om vad andra anser om mina kläder. Jag har sytt en hel del kläder genom åren och det har väl inte alltid varit klädtyg jag har använt om ni förstår. *fniss*

Min klädstil är helt enkelt en mix av ovanstående delar som anges i diagrammet. =)


FAVORITDESIGNER - Designers...


Jag har inte så många favoritdesigners - den största är så klart Odd Molly men jag gillar även Esprit, Replay, G-star raw, by Ti-Mo, Olars Ulla, Eva i Walla, Isay, European Culture m fl. Listan på designers som jag tycker är bra men inte direkt favoriter kan faktiskt göras ganska lång men jag nöjer jag mig med ange dessa.

Har faktiskt nyligen upptäckt ett märke som delvis faller mig i smaken, Myrine and Me. De har något speciellt som tilltalar mig i vissa plagg, men säg det märke där jag gillar allt förresten. Inte ens OM är i närheten av att passa mig med hull och hår.

Om någon läst så här långt så grattis, en enorm bedrift med tanke på mitt bladder. Jag är verkligen en pratmänniska och ingen skrivmänniska, det är så svårt att förklara med ord. De räcker liksom inte till på något vis. Dessutom måste jag tillstå att dagens bilder är fullkomligt snodda från nätet. ;-)

Ha det mysigt ikväll!


5 kommentarer:

Birgit sa...

Så inspirerande att titta på alla fina kläder som du visar.
Kram
Birgit

Mycket annat & lite betong sa...

Nämen, nämen kära Javaböna, angående mitt inlägg: Jag får nog ta´t igen!

Om man läser noga (som jag har gjort här) så ser man att det ska bli ett gravkors. Och smeden...man kan nog kalla honom bysmed kanske. Han är smed här ute på Färingsö. En otrolig människa! Om du googlar på Yngve Nordmark så visar han sin häftiga vattentrappa på YouTube.

Det var kul att läsa om dina stilar. Jag som trodde att du alltid gick klädd i Mollysar!

Trevlig kväll!
Agneta

Lingonberrie sa...

Ha vad rolig du är söta böna. Du gjorde ett diagram!! Löve it.

kramar

Jenny sa...

Du är underbar Maria, vilket härligt inlägg!! Diagrammet var pricken över i:et:)

Kraaaam och godnatt,
Jenny

Madeleine sa...

Hi hi gillar ditt diagram :) Verkar som vi har ganska lika stil också :)
kram

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...