3 februari 2010

Dagens höjdpunkt.........


.....för mig är min latte. Tyvärr så får jag hålla mig till en om dagen eftersom jag ibland får magkatarr och det vill jag helst inte framkalla. Jag njuter i alla fall som bara den av dagens latte och den intar jag helst efter frukosten.

I går fick jag dock för mig att jag skulle leka barista och letade fram ett recept jag sparat. Receptet var lite rörigt, ni hittar det på Aftonbladet här. Jag gjorde så här:

Apelsin- och kardemummalatte

1 glas:
1/2 dl starkt kaffe
1 1/2 dl varm mjölk
1 tsk kryddblandning

Apelsin- & kryddsocker
1,5 dl mörkt muscavadosocker
rivet skal av en halv apelsin
1/2 dl kanel
1/4 dl kardemumma

Blanda allt och förvara svalt.

Jag la en tesked kryddsocker i botten och fyllde på kaffe och skummad mjölk. Jag brukar alltid prova mig fram så jag tog bara en tesked och det tyckte jag räckte. I receptet på Aftonbladet stod det att man skulle ta 2 teskedar men det här blev bra för mig. Dessutom förstår jag inte om de menar att man ska ha vanligt socker också men det hade inte jag, då blir det ju jättesött. Muscavadosockret räcker mer än väl tycker jag.

Det kändes lite som vardagslyx att styla sin dagens latte men det var verkligen gott, det kommer inte att bli kryddsocker i varje dag men någon gång så där när man vill ha något lite extra. =)

Nu fanns det ett tips till på Mini chocolate dream coffee och det tänkte jag också testa någon gång. Jag gillar att prova nya saker när det gäller godsaker av alla de slag. Leila är en stor inspirationskälla för mig och jag har hennes vackra, underbara bok A Piece Of Cake fylld med godsaker. Hittar ni den på den kommande bokrean så slå till.

Nu ska jag återgå till att lägga in auktioner på Tradera medans snön yr utanför fönstret här i Gammelbo. Önskar alla en mysig onsdag med massor med latte. ;-)

9 kommentarer:

Joel & Jossan sa...

Jag missade ju den där gången då mamma var uppe (tror ngn fyllde år) och du bakat massor med olika muffins ! Var Leila inspirationen då?

Nova längtar jättemkt efter Esmeralda , vore roligt att ses något !

Peggy sa...

Mmmm..så gott det ser ut, säger jag som inte ens dricker kaffe :-) fast jag gillar det när det är en massa grädde och andra smaktillsatser i...:-) Jag är ett stort fan av Leila...Tycker att det är så härligt att titta på henne på tv och även kika i hennes böcker :-)
Ha en fin dag!
Kraaam!

Unknown sa...

Jossan: Ja det var Leila som hade inspirerat mig då...jag gjorde säkert 8 olika muffins & cupcakes. Din morsa och Majvor åt som bara den, alla andra också =)

Peggy sa...

Jag nappade på ditt köp från Holland och gick in där och fick syn på den i dark red...trodde jag skulle svimma :-) och till halva priset så fanns det ju inte någon tvekan :-)
Kraaaam!

Mia sa...

Lattegott är ju aldrig fel :) Fast jag klarar oftast inte kaffe så jag har försökt dra in på detta rejält. Men man kan ju sukta efter det, så här på bild, utan att det gör något! *ler* Ha en fin dag!

Jenny sa...

Halloj Maria!
Mmm vad gott det ser ut, blev ju riktigt sugen på latte nu;)

Vad bra att ni har utsett "köksmästare" som får stå för matlagningen medans ni lägger golv!:)

Så du slapp skottningen nu när du är förkyld??;) Min sambo Peter "tvingade" ut mig när vi kom hem från jobbet idag..det fanns ju en hel del snö att få bort, blev alldeles genomsvettig (och påmind om hur otränad jag är,hihi!)

Ha en mysig onsdagkväll!

Kram Jenny

Anonym sa...

Som mina tjejskompisar skulle ha uttryckt sej "Men kvinna va du uppdaterar, jag hinner inte med! xD"

Men jag lovar fortfarande inte att ja tänker läsa bloggen. Bara om du skriver nå nice om mej ;)

Köpte en 30x40 duk igår, tänkte jag skulle måla nått åt dej på den. Så vad vill du ha? ^^


papyrus ftw ;)

//Johanna

Carinale sa...

Hej där!
Tänkte att jag skulle kika in och lämna en 'note' även här :)
Hoppas att din nya Cherry passade och att den var så fin som du hoppats på.
Hoppas även att du slipper någon eländig förkylning.
Själv är jag (ta i trä) inte sjuk särskilt ofta och kan istället tycka att det är lite mysigt att alldeles legitimt få ligga nerkurad i sängen ett par dagar.
/Carina

Evalena sa...

Jag har själv känslig mage men sen jag började dricka espresso funkar det! Det är nåt med garvsyran som finns eller inte finns i en espresso. typ!

Lät dock gott med ditt recept. KRAM

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...