28 januari 2011

Om olyckan är framme


Händer något hos oss så tar jag fram min lilla medikamentbox, den har några år på nacken och kommer från släktens stuga i Tyngsjö. Hur den kommit i våran ägo vet jag inte men på skrinets ena sida finns UB inbränt och det betyder med största sannolikhet Uddeholmsbolaget som inte finns alltför långt därifrån.

I vilket fall som helst så gillar jag skarpt min lilla box och den borde egentligen stå framme i stället för att gömmas i ett skåp men då kan jag ju inte ha mediciner i och det vill jag ju.

I min lilla box finns massor med bra-att-ha-när-man-är-sjuk-grejor och eftersom vi har en liten fyraåring så finns det även Hello Kitty-plåster. Esmeralda älskar de där plåstren och de går som smör i solsken av någon underlig anledning, för inte kan väl ungen göra illa sig varje dag.

I dag har jag städat i boxen och plockat ut alla mediciner som gått ur daga, det gör jag lite då och då. Jag vet att det oftast inte är något fel på sånt som gått över tiden men jag brukar lämna det till Apoteket ändå, känns ju dumt att använda medicin som man inte är helt säker på att den hjälper.

Brukar ni hålla koll på sånt och lämna in gamla mediciner till Apoteket?

När jag handlade i går så fick jag med mig hem en bukett tulpaner och det är faktiskt första tulpanerna för i år. Det fanns bara röda och lila kvar så valet var inte så svårt då jag inte vill ha något som påminner om julen hemma just nu.

Tulpanerna fick vara i min porslinskanna med bokstaven M, den kommer från Miljögården om jag inte missminner mig. Perfekt att ha ett namn som börjar på M för den bokstaven brukar vara rätt vanlig på saker och ting, hittade bland annat en kudde med ett M på Noll 54 i Karlstad för något år sen.


I kväll är det bara jag och Esmeralda hemma för Fredrik är i bilen på väg hem från Arlanda efter en vecka i Köpenhamn. I helgen har jag massor som jag skulle vilja hinna med men vis av erfarenhet så vet jag att jag kanske på sin höjd hinner med hälften. För min del spelar det ju egentligen ingen roll för det är väl bara att fortsätta till veckan, men jag vet ju att då dyker nya saker upp som jag vill ha gjorda.

Jag blir otroligt glad för alla kommentarer jag får, det ska ni veta. Tycker att det är helt fantastiskt att ni tar er tid när jag själv vet hur stressigt livet kan vara, man vill så mycket men tiden räcker liksom inte till jämt.

Önskar er alla en riktigt kanonmysig helg!

7 kommentarer:

Linda G sa...

Jag älskar tulpaner:)Medicin-skåpet rensas här med med jämna mellanrum.....Kram!

Lingonberrie sa...

jamen heeeej! Jag skulle precis titta in här så är du och kommenterar hos mig. Känns nästan som vi möttes i en hall? :-)
Fin gammal låda. Jag har mycket gamla grejor, ett recept från en doktor till min mamma från 1946, samt glasflaskan som det var medicin i med etikett på som hör till samma recept. Lite creepy...men svårt att göra av med ändå.
Får kanske lämna till någont museum :-)
Dom moderna grejorna brukar jag lämna in till apoteket, tycker man ska vara duktig med sånt.
Lycka till med virkningen!! Jag gillar att det är mitt fel.

kraaaaam och trevlig helg!

Vild-rosen sa...

Tittar in och önskar dig en trevlig helg.
Kram susanne

Jenny sa...

Hej Vännen!
Tack för erbjudandet om locket, gulliga du! Jag hör av mig när jag tröttnat på det rostiga;)

Vilken charmig gammal medicinlåda! Har för mig att morfar och mormor hade en liknande:)

Imorgon ska vi åka till Jönköping och hälsa på en go bloggvän, första gången vi ses irl, ska bli jättekul!!

Ha en toppenhelg på Gammelbo!

Kraaam från oss på Kråkered

Mycket annat & lite betong sa...

Vilken fin gammal medicinlåda!
Jodå, jag plockar nog ut gamla mediciner då och då. Sen lägger jag dem i en sån där påse som man hämtar på apoteket. Och sen händer inget mer.
Så vi har några sådana påsar liggande. Att det ska vara så svårt!

Ha en skön helg!
Agneta

andi sa...

Superfin medicinlåda :)
Ja tänk, det går åt lika mycket plåster härhemma med, det kan ju göra ont på en tå, en katt kan ha rivits lite, man kan känna sig lite ledsen och ja, användningsområdena är många, speciellt när man är 5 år :)

Önskar Dig och Dedina en fin fortsatt helg!

*Kramisar*

Hemma på Landet sa...

Härligt med tulpaner och det var en söt gammal låda.:-) Kram Stina

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...