3 maj 2010

Egen eldhärd är guld värd eller hur var det nu igen?


Vi har som tradition att elda hemma på gården i Gammelbo vid Valborg. Traditionen har jag släpat med mig från Dalarna där vi började med den när barnen var små och det var så krångligt att ta sig någonstans med dem.

Där hade vi också sån tur att vi hade rakettokiga grannar, de formligen älskade raketer och hade en stor arsenal varje Valborg som de friskt avfyrade över ängen nedanför sitt hus, till vår stora glädje för vi hade ju första parkett. =)

Jag bara älskar att sitta i en strandstol med en filt omkring mig, dricka den traditionsenliga Irish coffeen och blicka in i lågorna, finns det något mer rofyllt än en eld som sprakar? Antagligen har jag varit en pyroman i mitt förra liv. Bilderna jag visar är bara en bråkdel av alla bilder jag tog. ;-)

Nedan en bild på förra årets Irish coffee, i år var vädret inte lika soligt och några gullvivor har vi inte sett röken av än. Drycken var garanterat lika god i år för vi tog Fredriks Caol Ila och hällde i. *hihi*

Mr Odd Molly ligger extremt bra till just nu, precis hemkommen från Los Angeles där han besökt den nyöppnade Odd Molly-butiken på Robertson Boulevard. I hans blogg kan man läsa om besöket där och även se lite bilder från butiken, det hittar ni här.

Jag är jättenöjd med vad han hade med sig hem till mig den här gången. Tack älskling du är bäst, alla kategorier!

#20 Crochet grandmas coat - almost black

Till nästa inlägg har jag fått en utmaning av min kära vän Jenny på Kråkered, håll ut så kommer den.

Önskar er alla en härlig start på veckan!

10 kommentarer:

Vår sekelskiftes-dröm sa...

Snyggt!
Snällt av din kille.
Kram Anette

Jenny sa...

Halloj Vännen!
Härliga bilder från ert Valborgsfirande! Irish Coffeen lät smarrig, jag läste just upp för Peter att ni hade Caol ila i, whiskey tokig som han är:)

Åååh fick du en grandmas coat!! Lyllos dig o en sån snygg färg! Han har bra smak din käre Fredrik! Inför hans nästa resa kan han väl bli ihop med mig med så jag oxå får ett OM plagg, hihi! Skojar bara;)

Kul att du antar utmaningen!

Ha det gött på Gammelbo!

Kraam Jenny

Linda G sa...

Älskar min Grandmas Coat! Bra köp av gubben. Du får följa med honom på nästa tur och shoppa lite själv också! Kram

Sanni bus sa...

hihi mjaaa lite pyroman varning är det nog allt på dig ;) Jisses vilken karl du har! Skall vi byta, eller du får helt enkelt säga till när du blir trött på honom.. Roligt med en kille som engagerar sig. Anil suckar mest och ställer mer eller mindre motvilligt upp på att sponsra en Mollie då och då :D Måste fråga dig. Glasen - muggarna du har Irish coffee i? Älskar dem!! Kram gumman

efva sa...

Tänk att ha en man som åker jorden runt och handlar Odd Molly till en - så omtänksamt av honom. Håll hårt ......

CLE sa...

Hej bästa MARIA!
Såg att du å Mr.OddFellow hade bytt presenter med varandra - skor/Grandma, schysst deal :)

Vi satt igår här hemma å kikade på vart du bor, eller iallafall ungefär vart du/ni bor.
Perre ska i slutet av vecka ut och åka 'grushos' i Bergslagen och de kommer passera inte långt från er.

Kram
/Carina

Livet i byn sa...

Så hos er brann brasan, här uppe vräkte regnet och snön ner så det blev inte mycket till eldande.

Grandmas är verkligen användbar, jag har ju en i almost black jag med. Suktar efter en i lite mer glad färg men det är inget måste.

~Livet i byn

Livet i byn sa...

Liiiite resfeber har kommit trots allt. Men så funderar man ju en del på om askmolnet ska dra in igen och sabba allt? Så jag vågar nästan inte ta ut någon glädje i förskott.

~Livet i byn

Tina sa...

åhhh, vilka underbara bilder!
Underbara grandmas coat med.

KRAMAR

andi sa...

Härligt det låter att sitta med en Irish Coffee i en strandstol med en filt, det måste jag göra nästa år, jag får väl dra med mig grejerna ner till strandpromenaden ;)
Tack för titten, jag blir superglad. Jotack det går så bra med lilla kissen hon är väldigt lugn för att vara kattunge :)
Superfin kofta du fick hem från "over there" ;)

Kram

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...