15 maj 2010

Hårbollen


Till alla kattälskares förtjusning kommer här början av ett stående inlägg. Vår Winston ska nämligen ha småmissar vilken dag som helst. Just nu ser hon ut som om hon har svalt en handboll.

Jag har försökt fota henne så att det ska framgå vilken stor mage hon har men det var lite svårt att få till det. Om hon tittar på mig när jag ska ta kort så vill hon krypa närmare och gosa, då blir det ju suddiga bilder tyvärr.

Nedan är hon själv liten kattunge och hade den otroliga förmågan att födas 12 juni precis när vi skulle åka iväg till morsan och fira skolavslutning förra året. Det var bara att ställa in och stanna hemma och agera barnmorska.

Eftersom Fluffy inte var särskilt stor så trodde jag det skulle dröja men inte då. Precis när vi skulle åka får katten värkar och inte så konstigt att hon var så smal, det var ju bara lilla Winston som kom.

Winston heter Winston för jag tittade bara en gång precis när hon föddes och konstaterade att det var en pojke. Samma dag fick jag ett mail från Antikvärlden och chefredaktören för den tidningen heter Winston Håkansson. Winston Håkansson, vilket j*vla namn förresten mer lämpligt på en katt tyckte jag och så fick det bli.

Winston växte och växte och växte och hux flux blev det dags för kastrering. Vi fick en tid på morgonen hos den i staden belägne veterinären. Gubben tog katten med sig på morgonen och lämnade den där. En halvtimme senare ringde telefon hemma i Gammelbo.

- Det här är ingen hane är ni säker på att ni ska kastrera den i alla fall?
- Va?! Öh?! Näääää, jag kommer bums och hämtar den.
Jag hade tagit fel på kön, det har aldrig någonsin hänt tidigare och nog har jag bedömt en och annan kattunge vid det här laget. Så pinsamt det där blev då.

Vi försökte byta namn på henne till Smulan men det rann ut i sanden eftersom alla ändå sa Winston, så Winston fick det bli. Nu har hon lyckats med konststycket att hitta en kavaljer, det är inte så lätt trots att man bor på landet för folk är väldigt duktiga på att kastrera sina hankatter nu för tiden.

Jag har ingen aning om när kattungarna kommer men enligt mina långsökta beräkningar blir det någon gång i maj. Den här gången blir det i alla fall mer än en kattunge att döma av den enorma kulan hon släpar på.

Winston själv är långhårig men ändå ganska lättskött päls så jag hoppas förstås på långhåriga kattungar. Morfars mor till Winston var hälften perser och hälften skogkatt. Mormor var helperser. Pappan till Winston är okänd och även pappan till kattungarna så det kan ju bli typ vad som helst.

Sista bilden är på Winston och Musen, mammas lilla gullunge. Nästa inlägg i kattserien kommer när ungarna tittar ut och sen tänkte jag ni skulle få följa deras uppväxt en gång i veckan.

Nu ska jag gå upp och måla tak i grabbarnas rum och medans jag suttit här och skrivit har det börjat spricka upp ute och jag kan nästan se blå himmel. Nu väntar vi bara på solen.

Hoppas ni har en härlig helg och att regnet äntligen ger sig!

15 kommentarer:

Felix sa...

Vilka ljuvliga kattbilder, speciellt när Winston var kattunge! Jättefina katter båda två! Det ser ut som om Winston ska fånga sitt byte - (data)musen...

Här verkar solen också vara på väg...

Vårhälsningar
Elisabet

Carinale sa...

Söta söta söta - jag försöker febrilt få Perre till att vi även ska ha en katt här hemma, dock säger han enträget nej - jädrans tråkmåns :(

Sitter just nu i solstolen å njuuter, gu va det är skönt ute.
Har fixat 32 grillspett, en stor skål potatissallad och en skål coleslaw - hoppas at det kommer att vara till herrarnas belåtenhet :)

Ska väl hoppa in i duschen om någon timma, får åka in till stan å snurra fram tills 01.00!!!

Kram
/Carina

Ingrid sa...

Underbara bilder, jag ska ha katt när jag inte har så många hundar. Vi har två hanar som jag inte litar på ihop med katter. Eller en egentligen den andra är ju femton år och bryr sig inte längre om sådana ovesäntligheter ;0)

~Livet i byn

Unknown sa...

Herregud vad söt hon var/är! Vi har bara en kisse numera och enligt min käre man blir det inga fler heller:( Kram!

Jenny sa...

Hej Vännen!
Jaaa, vad kul att få följa Fröken Winston o hennes små telningar här på bloggen!! Vad fin hon är den blivande modern, söt som socker på kattungebilderna:)

Här på Kråkered passade Gösta på att smita iväg på en egen walkabout och var borta i säkert en timme..trodde aldrig jag skulle få se honom igen(jag är en sån orolig "kattamor") men rätt som det var kom han lunkandes uppifrån skogen när jag ropade på honom..3 äckliga fästingar som kröp runt i pälsen hann jag ta bort när han kom in..får se om det finns fler..

Ha en fortsatt trevlig helg på Gammelbo!

Kraam Jenny

Josanne sa...

Vilket superkul inslag att få följa fröken Winston och hennes kommande bebisar här!!!
Underbara bilder!
Det finns nog inget som kan få mig gladare än bilder på söta djur.
(Och inget som kan få mig så förbannad och ledsen som när djur far illa - men det är ju en annan sak...)
Ha en bra söndag! Kram!

bakom berget sa...

Vilka underbara bilder! Jag tycker Att Winston, är ett jättebra namn på en katttjej.
Ser fram emot bilder på dom nya små ungarna sen. Ha en fin söndag! Kram Åsa.

Anonym sa...

Vad kul att att vi ska få följa de små liven! Det är så himla mysigt med katter, alla är olika personligheter.
Kram Susanne
www.pilgarden.blogg.se

Designe sa...

Vilken sötnos! Ser fram emot bilder på de små när de kommit! Vilken härlig historia! Hos mig är värmen kvar men nu kom det en skur..välbehövlig!..är rätt kvavt! Ha det gott! Kram :)

Helena sa...

Å vad sött! Ser fram emot att se massa bilder på dina kissemissungar sen, finns det någe sötare? Ha en fin vecka! Kram Helena

Unknown sa...

Har bara varit här och tittat på kissungen igen. Är helt torsk på kattungar:)Kram!

Mycket annat & lite betong sa...

Vilka gulliga bilder!
Vad kul det ska bli att få följa kattungarna när de blivit födda. Vår katt heter Kissen för vi visste inte om det var en hon eller han. Nu har vi fått veta att det är en hon.

Ha det bra!!
Agneta

andi sa...

Å, himmel vilken söting Winston är!!! Jag tycker hon ser så gullig ut med sin handbollsmage :) Har ni kvar Winstons mamma? hon var oxå jättefin :)
Här hemma har vi nu en gråing. Kom igår. Signe kallas nu för Signe Surtant. Hon morrrar och fräser. Men det verkar nu ikväll som om det börjar släppa lite. Vår nya vän kallas Lillis. Han var minst i skaran och blev uppfödd på flaska. Vi får väl se om det blir Lillis eller nåt annat.

Kramar!

Stina sa...

Men, så sött.

Jo, gädda OCH abborre är beniga.:-D Kramis gumman

Jenny sa...

Hej Vännen!
Kikar in för att önska dig en riktigt bra vecka!

Hoppas vi snart får en rapport om Winstons nedkomst:)

Kraam Jenny

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...