14 januari 2011

Jullovspotpurri


Det var välbehövligt med lite bloggfritt under jul och nyår, det blev lite stressigt på slutet kändes det. I alla fall så började lovet helt underbart när jag lyckades vinna ett urgulligt halsband från Unica i julkalendern som vackra Bina arrangerat.

Helt otroligt nog så hade hon mitt i all julstress ordnat en julkalender med utlottningar, gästbloggare och annat skoj. Allt detta självklart i Odd Mollys tecken och jag hoppas verkligen att vi får vara med om samma sak i december i år. Tack Bina, det var ett väldans trevligt initiativ du tagit.


*********************************************************


Julstressen blev stor för mig den här julen och jag fick en oerhörd lust att fly fältet, framför allt för att de stora barnen skulle fira jul hos sina "andra" föräldrar. Det skulle alltså bara bli jag, Fredrik och Esmeralda hemma vilket kändes lite tomt.

Vi bokade då en tur till Skagen i 3 nätter och en hotellnatt i Mölndal på vägen dit. Så den 22 december drog vi till Göteborg och hann med en visit på Freeport. Jag fick endast ett par mjukisbyxor med mig därifrån för det fanns knappt något i min storlek, byxor i st. 1 var det inga problem att kränga sig i dock.

Färja till Danmark den 23:e och mitt på dagen steg vi i land i Fredrikshamn. Snabbt ilandes till den lokala OM-butiken och ut ur dörren kliver en kvinna som ser så bekant ut och medans hon hastar bort funderar jag på vem det var. Väl hemma slår det mig att det var Annette med bloggen Inspire Me Today som jag just sett. =)

Sen gick resan vidare upp till Skagen och där lyckades jag också hitta en OM-butik. Där blev det inget inköp för Bönan men väl för Mr Odd Molly som hittade ett nytt märke som föll honom på läppen, nämligen Alp'n Rock.

Lite julstämning fixade vi allt i stugan och varje dag så badade vi i inomhuspool och tränade i gymmet på anläggningen. Någon biltur blev det också men när vi klev ut vid havet så trodde jag att vi skulle frysa ihjäl, nä ute ska man nog inte vara den där årstiden i Skagen.

Nu måste jag säga att det var väldigt mycket julstämning med snö och fint ordnat i Skagen, vårt lilla hus som syns på bilden med Esmeralda var jättemysigt. Så mysigt att vi funderar på att åka dit efter Påsk igen.

På sista bilden syns färjan när vi just åkt iland i Göteborg igen och ett starkt snöväder väntade oss på vägen hem till Bergslagen. Nu spelade inte det någon roll för vi hade inte bråttom alls utan tog det lugnt hela vägen hem.

Väl innanför dörren i Gammelbo möttes vi av 4 gravida katter, varav en hankatt. Ja, nu var de ju så klart inte gravida men det såg då banne mig så ut i alla fall. Vi lämnade dem hemma med x antal skålar med vatten och torrisar och av döma från deras utseende har de inte gjort något annat i 4 da'r än ätit. ;-)

Väl hemma tog ledigheten ut sin rätt och jag blev sjuk, antagligen hade jag slappnat av lite för mycket i Danmark. Därför blev det lugnt resten av jullovet och nyårsafton sov jag mest hela dagen.

Nu är ju allt tillbaka till sina vanliga gängor igen och den här helgen är vi barnfria sånär som på lilla Musen, meningen var att vi skulle ha fått en massa gjort men jag har fått ett återfall av förkylningen så jag känner mig knappast i form för att hålla på.

Har du orkat läsa ända ner hit så vill jag verkligen önska just dig en underbar helg!

8 kommentarer:

Unknown sa...

"4 gravida katter varav en hankatt" hahahah du är inte riktigt klok! Fina bilder från Danmark, ser riktigt mysigt ut:) Ha en fin helg! Kram

Carinale sa...

Halloj på kvällskvisten (ialla fall för stunden, när du läser detta är det säkert morgonkvisten) - hej på kvisten :)

Ja, jag hittar också massor med toppfina saker som jag skulle vilja ha, kreditkorten och Perre säger dock nej.
Så för väl nöja mig med de ynka plaggen som finns i garderoben redan...

Kraaam

Jenny sa...

Hej Vännen!
Låter som ni haft en trevlig julledighet! Bra idé att åka till Skagen över jul, det kanske man ska ta o testa nästa gång? :) (vi hade hela släkten hemma hos oss i julas o jag var helt slut efteråt, hihi!)

En gravid hankatt?? Hihi! Såklart de passade på att stuffa sig när de hade huset för sig själva;)

Hoppas du kryar på dig och att ni har en trevlig helg på Gammelbo!

Kraaaam från oss på Kråkered!

Pilgården-Susanne sa...

Skagen är ju så himla mysigt men jag har bara varit där ett par ggr på sommaren. Däremot har jag tillbringat jättemånga somrar i Ålborg, Blokhus och Lökken, jag är halvdansk och mormor bodde i Ålborg. Gillar Danmark jättemycket. Hoppas du mår bättre nu.
Kram Susanne

Carinale sa...

Jodu, det låter ju sig höras om det är så väl att jag med gott samvete kommer kunna sitta i bekvämt och lapa sol. Tyvärr är nog risken större att jag som steg 3 arbetslös blir utplacerad på något som jag absolut inte vill ha och det gör mig livrädd....

Carinale sa...

Tjena igen Kaffebönan.
Tackar allra ödmjukast för ditt pluggförslag.

Tyvärr är det så att jag helt klart inte gillar att plugga, har aldrig gjort det - hade varit mycket enklare om jag hade tyckt om det.
Dessutom är jag 50 kära du och har räkningar att betala, har ingen vidare lust att sätta mig i studielånssits nu (räcker med kreditkorten ;).
Men tack och kram ändå för ditt engagemang =)

Å ang. dubbelmoral, hmm - egentligen vet jag inte om det är att ha dubbelmoral bara för att man tycker att det är okej med naket men inte gilla att prata 'dirty' - för mig är det lite olika saker. Till och med så att jag tycker att et är mer vulgärt att slänga sig med 'fula' ord än att plåtas utan kläder.
Sån är jag ;)

Designe sa...

Oj, så härligt ni haft det! Hoppas du är piggare nu! Skönt att höra att det finns fler som gillar en vit vinter! Idag har det både snöat och regnat lite...hoppas det inte blir mer regn bara! Ha det gott! kram :)

♥ Bina ♥ sa...

Härliga Jullov!

(vilka fina bilder av vinsten!!)

KRAMAR

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...