15 januari 2010

Julen - Bye bye.....

Ja så var det sista av julen utstädat och vi träder in i "allt-damm-syns-i-luften"-stadiet. Ni vet när vårsolen lyser in genom fönstren och det spelar ingen roll hur välstädat man har för det ser i alla fall dammigt ut. ;-)

Dagens bild kommer från fönstret i trappan och blev lite mörk då himlen är grå i dag och jag inte ville använda blixt. Bredvid ängeln som jag köpt på Smultrongården finns en av två kryddor som jag lyckats övervintra. Det är en Chokladmynta ~mentha piperita 'chocolate' och den doftar ljuvligt av just choklad och mint. Köpte den i slutet av sommaren när det var nedsatt pris och jag visste inte riktigt vad jag skulle ha den till.

Nu när jag slängde på lite ny jord läste jag äntligen bakpå lappen och där står det att man kan använda bladen till godis, efterrätter och te där man vill ha chokladsmak. Man kan också använda avkok i badvattnet och bladen går tydligen att frysa. Så just nu känner jag mig riktigt glad att den överlevt inomhus och dessutom verkar trivas.

'

Lite vårkänslor har smugit sig in i form av tulpaner och jag vet inte om jag är tvärs emot igen för jag vill helst att tulpanerna ska vara riktigt utslagna. Ungefär som man kan se dem från gamla bilder och tapeter från 17- och 1800-talet.

Ni vet väl att tulpaner och andra lökväxter vill ha kallt vatten och att de bör stå lindade medans de drar vatten. När de blivit gängliga skär man av dem igen och tar bort nedersta bladet, lindar in dem i något och låter dem stå över natten. Vips, är de vackra igen och på det sättet kan man ha dem tills de är riktigt utslagna och som vackrast enligt mig.

Vill också tacka för de fina kommentarerna om Tuddisen, de värmer. Jag kan numera tänka på honom utan att börja gråta och jag försöker koncentrera mig på de nära och kära i min närhet i stället. Till helgen kommer förresten mina tonåringar hit från Borlänge där de går på gymnasiet och bor hos sin pappa i Säter under veckorna. Man får väl vara glad så länge de vill komma hit och tillbringa helgen med "morsan", de är ju i alla fall 19 och snart 18 år nu. ;-)

Jag önskar alla en riktigt mysig helg!

3 kommentarer:

Peggy sa...

Önskar dig oxå en trevlig helg :-)
Kramar!

Tina sa...

Ha en toppen helg!

Kram

Jenny sa...

Hej Maria,
Tack för besöket hos mig:)
Vad fint du har det där i fönstret, häftigt med en växt som doftar choklad och mint!

Tråkigt att läsa om din katt, men nu har han fått ro i alla fall. Jag fick avliva mina älskade katter för snart 4 år sedan och de somnade oxå in i min famn..man känner sån sorg när ens älskade husdjur går bort, de blir ju som familjemedlemmar.

Ha en trevlig lördagkväll,

Kraam Jenny

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...